Infektioner med nyopdagede Borrelia bakterier kan ifølge forskere og læger blive forvekslet med fx. influenza, da infektionen er næsten umulig at opdage

Af Redaktionen

Danmarks farligste dyr er blevet endnu farligere. Skovflåt er nemlig blevet i stand til at overføre endnu en infektion. Denne nye er dog mere lumsk, da den ikke udløser de normale symptomer, som i reglen opleves ved bid af inficeret skovflåt.

Borrelia miyamotoi er navnet på en nyopdaget Borrelia bakterier, som altså er langt sværere at opdage, fordi den ikke giver udslet omkring bidsåret.

Men i modsætning til influenza giver Borrelia miyamotoi feber ad flere omgange og bliver infektionen ikke behandlet i tide, kan det resultere i nerveskader.

Det skriver Illustreret Videnskab i netop udsendt nyhedsbrev.

Den nyopdagede baktiere blev opdaget først gang i USA i 2011, men blev i 2014 konstateret i flere Europæiske lande herunder Danmark.

Hvorfor bid fra inficerede skovflåter ikke medfører røde infektioner omkring bidsåret, som de mere almindelig kendte og mere udbredte former for borelie normalt gør i dagene eller ugerne efter biddet, vides ikke.

Læs mere: Berreliose

Forskere formoder dog, at bakterien bedre end andre Borrelia-bakterier er i stand til at hæmme hudens betændelsesreaktion efter bid. Bakterierne kan derfor gemme sig i kroppen og være næsten umulig at opdage i tide.

Det frygtes, at den nye bakterie vil sprede sig i Europa og i Norden på grund af et markant øget antal flåter.

Læs mere: Skovflåten farligere end hidtil antaget

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »