Mange greb Netnatur.dk’s udfordring, og vurderede alderen udfra to billeder af kronhjorte. Vi bringer her fotografen og vildtbiologens kommentar samt dennes vurdering af alderen

ALDER PÅ HJORT

De mest skarpsindige af Netnatur.dk`s læsere har måske regnet ud, at det drejer sig om samme hjort.

Læs artikel her:

Hvor skarp er du: Aldersvurdering af kronhjort

Fotos er taget med få minutters mellemrum. Fotos i denne artikel er af samme hjort. Også de viser stor forskel på hjorten alt efter vinkel, zoom og kropsholdning.

Fotoserien er naturligvis bragt for at vise, hvor svært det er at overføre skrivebordsteoretiske skitser og beskrivelser til virkeligheden i skoven.

Det er nok tvivlsomt om hjorten må nedlægges by design (selektionsjagt i brunsten, hvor man er tilbageholdende med at skyde 3 – 9 -årige hjorte) Søndenfjords, men jeg kan garantere for den vil blive nedlagt by accident uden for brunsten Nordenfjords, hvis mulighed gives.

Disse accidents er imidlertid netop så sjældne, at de levner plads til at hjorte kan blive voksne – ja endog gamle – Nordenfjords.

Ud fra de to fotos i artiklen ville jeg selv gætte den til at være henholdsvis 6 år og 13 år.

Hjortens alder vurderer jeg til omkring 7 år. Det er baseret på udseende og adfærd i løbet af de ca. 1,5 time jeg har iagttaget hjorten ved to forskellige lejligheder. Men jeg kan godt tage fejl.

1 2

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »