Den danske bæverbestand stortrives. Tællingen i april er nu justeret og bestanden i Danmark er trecifret.

Omkring 1. april blev bæverne på Klosterheden skrevet i mandtal. 60-70 frivillige hjælpere fra flere steder i landet bistod Skov- og Naturstyrelsen i den årlige optælling af den bestand, der nu for ti år siden blev etableret i Flynder Å-systemet. Og det går til stadighed fremad, og uden at det giver de gener, som mange forudså i den hede debat om udsætningsprojektet.

Niels Kanstrup fra Dansk Jagtakademi var med på tællingen, og var blandt de heldige, der har set en ægte vildtlevende dansk bæver. 4 endda. 2 voksne og 2 unger, hvilket vidner om, at produktionen fungerer.

Han siger: – Det var en meget stor oplevelse at være med, og ikke mindst at se den store entusiasme, som de mange frivillige udviser. Det var også glædeligt at se de lokale jordbrugere repræsenteret.

– Alt i alt vidner det om et velfungerende projekt, som det lokale skovdistrikt håndtere på den helt rigtige måde. Ægte samforvaltning, kan man kalde det. Og gevinsten er ikke bare bæverne som sådan, men de mange spændende naturområder, der opstår. Bæveren er en god landskabsarkitekt. De  vådområder, som den opretter, giver masser af andet liv. Efter den seneste tælling, skønnes den danske bæverbestand nu at udgøre 122 stk.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »