116 får fundet døde i et ulvefrit område og det gør hændelsen til den værste af sin slags i mands minde

Af Redaktionen

116 får er fundet døde og ifølge landmænd og myndigheder forklares årsagen med angreb af løse hunde

Fundet af de mange dræbte får gør – uanset årsag til hændelsen – det til den værste af sin slags i mands minde i Storbrittaniens historie. Det skriver Farmers Weekly. 

Det var landmand Gordon Wyeth, der først konstaterede den står mængde døde dyr ved West Dean Estate nær Chichester tidligt mandag eftermiddag d 7. marts 2020.

Fårene, mange af dem med lam, var samlet i et hegn og i følge vurderingen er der gået panik i flokken, hvor ved de enten er døde af stress eller er blevet mast ihjel af de øvrige, paniske dyr.

Værdien af de døde får anslås til ca. 17.000 pund og udover tabet har landmanden også omkostninger ved at få de mange døde dyr afskaffet. 

– Flokken blev kontrolleret omkring frokosttid søndag, og hændelsen må have fundet sted inden for de følgende 24 timer. Men hvis det var et hundeangreb, som vi har mistanke om, kan det godt være sket i dagslys, lyder det fra Farmers Weekly, der oplyser, at politiet nu undersøger, hvem der kan have haft løse hunde i området.

De er ingen fritlevende ulve i Storbritanien, men i følge mediet er konflikter mellem hund og får et tilbageværende problem. Især når foråret nærmer sig og mange benytter lejligheden til lufte deres  hunde.  

– Men selv den mest venlige hund, kan ændre karakter og forvandle sig til at vildt rovdyr, hvis den står over for en flok får, lyder det fra den berørte landmand, der hævder, at der aldrig tidligere er konstateret tilfælde med mere end 50 får dræbt i panik som konsekvens af løse hunde.  

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »