En godt ni kilo tung kronhjort, forhåndsopmålt til over 200 point, blev sammen med 15 andre dyr resultatet af den kun 14 dage lange jagttid i det nyoprettede nordjyske hjortelaug

Af Redaktionen

Sidste jagtdag blev der sat et eftertrykkeligt punktum i den kun 14 dage lange jagttid på kronvildt, der gælder i trekantsområdet syd for Hjørringvejen, vest for motorvejen mellem Aalborg og Frederikshavn og øst for motorvejen mellem Hjørring og Nørresundby.

Den 15. december, som er den sidste jagtdag faldt en af områdets helt store hjorte ud af en gruppe på tre. Og selv om hjorten endnu ikke er opmålt officielt, ser det ud til, at den godt ni kilo tunge hjort skriver sig ind i den øverste top af trofælisterne med mere end 200 CIC-pint.

Formanden for Midtvendsyssel Hjortelagh Ole Holm oplyser, at der udover den store 14 ender guldmedaljehjort, er nedlagt yderlige 14-15 dyr i området fordelt på:

1 12´ender

1 10´ender

3 6-8´endere

3 spids

6 kalve

– Alt i alt er det mit indtryk, at jagten er forløbet godt og folk har holdt sig til de paroler, der er vedtaget i laguet. Kun en enkelt jæger har så at sige tisset ved siden af potten, da en af hjortene i hans doublé var i den kategori af mellemhjorte, som vi helst ikke ser skudt. Vi tilstræber, at mellemhjortene skal være mindst 10’endere, siger Ole Holm, der mener, at tiden er moden til at udvidde jagttiden i området.

– Vi havde håbet på, at vi allerede fra og med kommende sæson(red. 2013/14) kunne få vores korte jagttid harmoniseret med den, der gælder for den øvrige del af Nordjylland således at vi kunne begynde jagten allerede d. 1. november, fortsætter Ole Holm.

– Der står allerede rigtig meget kronvildt i området og ved en forlænget jagttid er det vores håb, at vi kunne medvirke til at sprede dyrene lidt og dermed fordele skaderne, som de forvolder, over et lidt større område. Men Naturstyrelsen har afvist vores anmodning under henvisning til, at jagttids-forhandlingerne generelt er udskudt.

– De har desuden afvist et forslag om at lave en ekstraordinær jagttid gældende for vores område i 2013/14. Alt i alt ser det altså ud til, at vi skal helt hen til sæsonen 2014/15 før vi kan åbne op for en længere jagttid, der desuden involvere jagt på hinder.

– Men på de tre år, der går inden da, er vi bange for, at vores bestand er fordoblet, hvilket vi frygter kan medføre, at kronvildtet lægges for had blandt de mange landmænd og skovejere, der uvilkårligt vil blive påvirket af så stor en bestand, slutter Ole Holm.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »