– Kan der virkelig være så mange æg i en fasanrede, tænkte Torsten Kristiansen, som gjorde store øjne, da han kiggede ned i en ødelagt rede.


Af Redaktionen

– De lå i tre lag, fortæller Torsten Kristiansen til Netnatur.dk, da han under afpudsning af en brakmark opdagede en ødelagt fasanrede.

– Det var første gang, at jeg i forbindelse med markarbejde har fundet en fasanredde, oplyser den nordjyske jagt- og landbrugsmedhjælper, som er tilknyttet ejendommen Ny Vraa i Nordjylland.

Under en markafpudsning den 29. april opdagede han dog “nogle prikker” og var med det samme klar over, at han havde overkørt en rede. Alligevel blev han mildest talt overrasket over det, som han så.

Flere etager

Æggene lå i tre lag. To æg var desværre ødelagte, men da han havde talt æggene, kom han frem til, at der lå 29 æg i reden. I alt var der med andre ord 31.

Torsten Kristiansen besluttede sig for at give de endnu varme æg en chance og han skyndte sig hjem til sin ejendom, hvor to skruk-dværg-høns straks to fasanæggene til sig.

– Jeg vurderede ud fra de to ødelagte æg, at fasanhønen havde ruget på æggene i fire, fem dage fortæller Torsten Kristiansen, som sidste år med stor succes udsatte fasaner udruget under dværghøns. Projektet førte til, at der nu ses cirka ti gange så mange fasaner, som der gjorde tidligere.

Torsten Kristiansen hælder dog mest til, at den store fasanrede skal forklares med, at flere høns har lagt æg i den samme redde.

– Hjallerup Jagtforening har udsat en del voksne fasanhøner i området, og da disse er vokset op i volierer, hvor de lægger æg i hinandens reder, er det måske forklaringen på fænomenet mener han.

Redaktionen håber at få tilsendt et par billeder, når de de første kyllinger klækkes …

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »