Onsdag den 12. september vil regeringen offentliggøre den største udpegning af urørt skov og anden biodiversitetsskov nogensinde i Danmark

Af Miljøministeriet

Danskerne kan se frem til endnu vildere natur. Onsdag den 12. september offentliggør miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og miljøordfører Mette Abildgaard (K), hvor de 45 kommende urørte og anden biodiversitetsskove findes. Det sker på et pressemøde i Gribskov.

– Regeringen prioriterer naturen højt. Det er vores ambitiøse udpegning af urørt skov og anden biodiversitetsskov et godt eksempel på. Jeg ser frem til at kunne løfte sløret for den endelige placering for de 45 skove, hvor danskerne får vildere natur, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

13 millioner træer

Udpegningen af de i alt 13.800 hektar skove bliver den største udpegning af urørt skov og anden biodiversitetsskov nogensinde. Det svarer til at beskytte ca. 13 mio. træer, så hver dansker får omkring to vilde træer i statens skove.

Efter offentliggørelsen vil miljø- og fødevareministeren ringe et træ (fjerne barken hele vejen rundt om træet) for at skabe mere dødt ved i skoven. Dødt ved giver levesteder for mange af vores truede insekter og svampe.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...