I maj 1972 blev Nordisk Safari Klub stiftet af en lille gruppe rejseglade jægere. Det er nu 50 år siden

Af NSK

Den 11. maj 1972 var en lille flok begejstrede jægere samlet. De sad om det runde bord i Tolderhuset ved Nappedam. Dengang fungerede det som tjenestebolig ved Kalø Gods.

Fælles for dem var, at de havde en stor interesse for jagt og naturoplevelser under fremmede himmelstrøg.

Baggrunden for mødet var, at de gennem de utallige erfaringsudvekslinger havde erfaret, at der var brug for en kontaktklub til de spørgsmål, der melder sig, inden man rejser ud på jagt.

Det var på dettte møde, at man stiftede Nordisk Safari Klub, som i år kan se tilbage på 50 år som klubben for rejseglade danske og skandinaviske jægere.

På hjemmesiden kan man om NSK læse, at klubben er uafhængig af alle jagtrejsebureauer og jagtorganisationer, og er for alle nordiske jægere, specielt med interesse for jagt i udlandet. Desuden at det er klubbens formål at arbejde til gavn for denne jagtudfoldelse. Det oplyses at der informeres om international jagt, sørges for udveksling af erfaringer blandt klubbens medlemmer. Desuden forsøger man at fremme medlemmernes muligheder for jagt i udlandet og vil kæmpe for deres interesser som internationale jægere.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »