Skrupelløse jagtoperatører tilbyder internationale trofæjægere jagt på jaguar i Peru, men The Hunting Report advarer interesserede, fordi jaguarjagt er ulovlig …

Af Redaktionen

De fleste trofæjægere har hørt vandrehistorien om jægeren, der i Zimbabwe skyder en leopard ved bait om natten i lyskeglen fra en projektør og tror på den professionelle jægers ord for, at den er anskudt og derfor ikke skal eftersøges, før det bliver lyst.

Når det så bliver lyst, og leoparden findes stendød, så opdager jægeren til sin rædsel, at han er blevet taget godt og grundigt ved næsen, fordi den stadig er delvis stivfrossen, efter at have været afsjælet lang tid forinden og været frosset ned, indtil den skulle genbruges ved den oven for beskrevne lejlighed.

Noget tilsvarende er forekommet ved pumajagt i Argentina. En spansk jæger fortæller således en hårrejsende historie om, at han i Argentina blev budt at skyde en puma, som det i lighed med leoparden i vandrehistorien viste sig at være draget hinsides allerede og var frosset ned, men til alt held ikke tøet helt op, hvilket førte til opdagelse af svindelnummeret, der naturligvis endte med, at jægeren hverken ville have eller betale for en delvis stivfrossen puma, der havde været død, længe før han lod en kugle fra sin riffel gå ind i den halvt optøede pumas krop. Fupmagere findes åbenbart alle vegne.

Nu er også Peru i søgelyset – ikke med tildragelser i stil med de to oven for beskrevne tilfælde. Nej, her drejer det sig konkret om, at jagtoperatører tilbyder internationale trofæjægere jagt på jaguar. Men problemet er, at den udbudte jaguarjagt ifølge The Hunting Report er strengt ulovlig, uanset hvor meget ”tilsyneladende troværdig dokumentation”, jagtudbydere i Peru måtte finde det opportunt at fremlægge for interesserede trofæjægere. Jorge Gomez, generaldirektør i Perus Skov- og Vildtforvaltning, har derfor fundet det nødvendigt at kontakte The Hunting Report for at advare internationale trofæjægere mod at indlade sig på at jage jaguar i Peru, som ellers er ved at komme på banen som jagtland.

Den amerikanske jagtudbyder, Los Gauchos, begyndte i 2010 således at markedsføre jagt på ænder og storhornede væddere fra tamfår i Peru. Men derfra og så til, at jaguar skulle være jagtbar i landet, er der et endog langt spring. Ifølge Jorge Gomez er jaguar fortsat totalfredet i Peru. Dertil kommer, at jaguar under ingen omstændigheder bliver betragtet som vildtart i landet, men derimod fortsat som en sjælden repræsentant for faunaen, som har al mulig brug for beskyttelse mod forfølgelse.

”Det betyder, at hverken trofæjagt på jaguar eller eksport af jagttrofæer af denne dyreart er lovlig. Eksporttilladelser for jaguar og andre dyrearter under Appendix I i ”Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora” vil derfor under ingen omstændigheder blive udstedt”, fastslår Jorge Gomez over for The Hunting Report.

Han advarer internationale jægere mod at lade sig lokke af tilbuddet om jaguarjagt i Peru og forsøge at udføre jaguartrofæer fra landet, fordi det vil resultere i, at jægere der binder an med noget sådant, vil blive stillet for retten, anklaget for brud på landets lovgivning.

Jaguaren er ikke kun totalfredet i Peru, men i hele dens udbredelsesområde i både Sydamerika og USA. The Hunting Report appellerer derfor til internationale trofæjægere om at bruge deres sunde fornuft og end ikke tro på lokale peruvianske myndigheders ord for, at jaguarjagt er tilladt i Peru. Det bør sund fornuft byde den enkelte jæger at have en klar fornemmelse af, ikke er tilfældet, mener The Hunting Report.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »