Nyt studie viser, at der er blevet mindre grønt i områder med mange mennesker, men at det afrikanske kontinent generelt er blevet grønnere de sidste tyve år

Af Redaktionen

“I Afrika foregår der lige nu en kamp mellem på den ene side naturkræfter, der gør kontinentet grønnere, og på den anden side mennesker, der fjerner det grønne fra landkortet”

Det skriver Videnskab.dk

Det danske tidskftift henviser til et studie omtalt på Nature.com 

Bag undersøgelsen står danske forskere, som kan påvise, at 11 procent af Afrikas træer og buske generelt er forsvundet de seneste 20 år, men at 36 procent af kontinentet har oplevet mere vegetation.

Resultatet af studiet har stor betydning for, hvordan forskere vurderer menneskets indflydelse på naturen i afrika, skriver Videnskab.dk, der konkluderer, at ikke alt er skidt, når det gælder den afrikanske natur.

»Vores resultater er både positive og negative. Det er selvfølgelig ikke godt, at vi kan se, at mennesker har haft en negativ indflydelse på udbredelsen af træer og buske i 11 procent af Afrika de seneste 20 år, men det kommer heller ikke som en overraskelse,« Det fortæller postdoc Martin Brandt fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, som er en af forskerne bag studiet

Læs mere: Videnskab.dk

 

 

%d bloggers like this: