For de tyske myndigheder og politikere synes et udbrud af Afrikansk svinepest (ASP) uundgåeligt. Dette bekræftes af en udtalelse fra Statens Kontor for Natur, Miljø- og Forbrugerbeskyttelse i Nordrhein-Westfalen

Af Redaktionen

– Det handler ikke om, hvorvidt sygdommen kommer, men hvornår den kommer. Hvis ikke den kommer, så meget desto bedre. Men jeg vil gerne være velforberedt under alle omstændigheder, fastslår videnskabsminister Christina Schulze Föcking.

Den potentielle økonomiske skade fra ASP, anslås af det tyske miljøministerium til at ville koste landbruget op til to milliarder euro.

LÆS OGSÅ: Afrikansk svinepest – hvad er det?

I mellemtiden har den tyske forbundsregering for miljø og naturbevarelse (BUND) Nordrhein-Westfalen regionalt kritiseret tiltagene fra landbrugsministeriet.

– Ingen vildsvin løber fra Polen til Nordrhein-Westfalen, men det er til gengæld velkendt, at der er en større risiko med udlændinge, der smider forurenet mad i naturen, siger formand Holger Sticht.

Han opfordrer desuden til “mere kontrol over jagten”. Et øget jagttryk vil kun føre til en større reproduktion af vildsvinene.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »