Tjekkiet er ramt af Afrikansk svinepest og nu spekuleres der ifølge national radiostation i, om personer med vilje har indført den smitsomme svinepest til landet

Af Redaktionen

Ifølge Radio Prag spekuleres der i om en person med vilje har placeret et sygt dyr i landet. I givet fald vil det være en udspekuleret form for terror, som kan få voldsomme konsekvenser for ikke mindst den vilde bestand af vildsvin i landet, som kan risikere massiv bekæmpelse med brug af metoder, som normalt ikke anvendes under jagt i landet.

I ifølge radiostationen er der fundet mindst 30 smittede vildsvin og myndighederne gør nu, hvad de kan for at dæmme smitten ind og forhindre, at den breder sig til landets produktion af tamsvin.

Vildsvin

I Tjekkiet spekuleres der i om Afrikansk svinepest er indført til landet af en eller flere personer med destruktive hensigter, men mulige smitteveje kan også være jægere, der besøgte andre lande, som er ramt af den smitsomme svinepest. Desuden kan smitten stamme fra smittet mad-affald smidt i naturen

De første smittede vildsvin er fundet i Zlin øst for storbyen Brno, nær grænsen til Slovakiet.

Night vision og kunstigt lys

For at effektivisere bekæmpelsen får jægere i de udpegede smitteområde mulighed for at jage vildsvinene ved hjælp af night vision og kunstigt lys. Tiltag der normalt ikke er tilladt at bruge under jagt på vildsvin eller andre vildtarter.

I selve jagtområdet oplyser Svensk Jakt, som er kilde til denne opdatering, at jagt og fodring af vildsvin i det udpegede smitte område vil være forbudt.

Hvis vildsvinene samles på foderpladser frygter man at det kan virke som en acceletaror for smitten. Tilsvarende er mange bange for at evt. skudte, menikke osamlede vildsvin, vil virke som en magnet på andre vildsvin, der ved kontakt med et evt. smittet ådsel også risikere at blive smittet.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »