Befolkningstilvæksten i Afrika er stadig massiv, men i flere afrikanske lande får indbyggerne væsentlig færre børn end de gjorde for blot ganske få år siden

Af Redaktionen 30. november 2015

Såfremt FN’s befolkningsprognoser holder stik vil der leve omkring 2,5 milliarder mennesker i Afrika i 2050, hvilket er over dobbelt så mange, som der i dag lever der. Det skriver JP.dk

Befolkningstilvækst i den tredje verden er i kombination med et globalt overforbrug de grundlæggende trusler mod klodens stabilitet.

Overbefolkning og overforbrug er da også den største trussel mod jagt og jægere, da vildtet typiske fortrænges, når befolkningen og forbruget stiger, som om der ingen grænser eksisterer for vækst og udbredelse.

I Afrika er det især den store stigning i antallet af mennesker, som er det altoverskyggende problem.

“Alligevel er indbyggerne i en række afrikanske lande herunder Kenya, Uganda og Rwanda igennem den seneste årrække begyndt at få færre børn” skriver jp.dk, som desuden fremhæver Etiopien, som efter Nigeria har Afrikas største befolkning.

I 1990’erne fik de etiopiske kvinder i gennemsnit 7,1 barn. I dag er det tal faldet til fire pr. kvinde.

I Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, er fertilitetsraten raslet ned. I dag ligger den på 1,7 barn pr. kvinde, hvilket er den samme som ses i Danmark.

»Kvinder går længere i skole, levestandarden øges, så folk ikke ønsker at få mange børn, og endnu vigtigere er familieplanlægning blevet mere populært” lyder det som forklaring på udviklingen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 160)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »