Katastrofale tal: I Minkebe National Park, i Gabon, er bestanden af den afrikanske skovelefant faldet med 80 procent i perioden 2002-2014

Af Ronyia Sindi, WWF

Der er dystre nyheder fra Minkebe National Park, et reservatområde i det centralafrikanske land Gabon. Bestanden af den afrikanske skovelefant er faldet dramatisk med hele 80 procent I perioden 2002-2014. Ene og alene på grund af krybskytteri, ifølge Science Magazine.

Lamine Sebogo – leder af WWFs program for den afrikanske elefant og Paul N’Goran – WWF-koordinator for den regionale biologiske overvågning, understreger, at 2016-2017-tallene også er alarmerende:

– Krybskytteriet fortsætter i Congo regionen. I et fredet område i nabolandet Cameroon, er elefantbestanden faldet med 70%. Baseret på elefantkadavere fundet I området, vurderer vi, at 3 elefanter bliver dræbt dagligt. Elefanterne er hjælpeløse og står for skud på tværs af grænserne.

134 blodige milliarder

På et globalt plan står den illegale handel med truede dyr og deres kropsdele, til en værdi af 134 milliarder danske kroner årligt. Det er den fjerde største handelskriminalitet på verdensplan – kun overgået af menneskehandel, handel med kopiprodukter og narkotika.

Krybskytteri og dets konsekvenser er hele verdens problem – og derfor skal der en global indsats til. Der er akut brug for, at internationale aftaler bliver implementeret, herunder vedtagelser fra CITES’ CoP17-møde i efteråret 2016.

– Kompleksiteten og alvoren i problemet kræver akut handling og en benhård indsats. Både nationalt og på tværs af regioner skal samarbejdet styrkes. Det er en pligt at de forskellige instanser samarbejder med regeringer I Gabon, Camaroon og Congo. Der skal en fælles indsats i kampen for elefanternes overlevelse, siger Marthe Mapangou, WWFs landedirektør i Gabon.

CITES er FN-konventionen om illegal handel med dyr og planter.

Læs mere:

WWF.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »