All-Travel.dk, som tilbyder håndlavede rejser til hele verden, har søsat hjemmesiden All-Arms.dk, som servicerer alle slags jægere og skytter – også dem, som efterlyser helt særlig know-how

Af Netnatur. Foto: All-Arms. Annonce

Allan Elgaard Jensen, stifter og indehaver af rejsebureauet All-Travel. dk, har søsat våbenshoppen All-Arms, som tilbyder produkter og know-how til jagt såvel som sports- og sortkrudtsskydning.

Foråret 2020 var et hårdt slag for det meste af rejsebranchen, da store dele af verdens rejseaktiviteter lukkede ned, som konsekvens af Covid-19 pandemien.

For Allan Elgaard Jensen, stifter og indehaver af All-Travel.dk, som har specialiseret sig i skræddersyede rejser til stort set hele verden, så virkeligheden også med ét helt anderledes ud.

Både forretningsfolk og andre skruede ned for rejseaktiviteten. Ja selv jagtglade kunder valgte for en stund at stille jagtrejserne på standby og se tiden an.

Men selv om Allan Elgaard Jensen er uddannet indenfor rejsebranchen og IATA-certificeret med alt, hvad dette indebærer af fordele, kan han meget mere end udarbejde håndlavede rejser. Hans viden og interesse for skydevåben er ret unik.

Allan Elgaard Jensen har siden 1993 fungeret som arrangører af rejser i bred forstand – fra forretningsrejser, haj-dykker-safaris, fotosafaris efter ørkenelefanter samt jagtrejser til Australien og Afrika ikke mindst.
– Jeg arbejder kun med individuelle rejser og alle rejser i All-Travel.dk er “håndlavede” og tilpasset dem, som af en eller flere årsager ikke passer ind i en standard pakkerejse, lyder fra stifter og indehaver af rejsebureauet.
På billedet ses Jeep TJ Wrangler, som tidligere har tilhørt Bent Fabricius-Bjerre. Firehjulstrækkeren er fra 1998 og har netop gennemført Island Rundt Off Road, hvor den så at sige trådte sporet for nye eventyrlystne rejsende i All-Travel.dk

 

Alt imens Allan Elgaard Jensen skruede ned for rejsebureauet og ventede på bedre tider under corona-krisen, skruede han op for sin interesse for skydevåben af stort set alle slags.

– Jeg har altid interesseret mig for skydevåben. Lige fra almindelige jagtvåben til pistol, revolver samt våben til langdistanceskydning og historiske sortkrudtsvåben.

– Det har betydet, at jeg gennem tiden ofte har bistået mit netværk med løsningsforslag til en lang række specialopgaver. Ofte opgaver, som kun de færreste vil eller kan udføre.

Det oplyser Allan Elgaard Jensen, som i 2021 overtog Kaas Jagt og fiskeris varelager. Herefter flyttede han flere af sine arbejdstimer fra rejsebranchen over i den nystiftede våbenshop All-Arms.dk

På spørgsmålet om hvordan fordelingen mellem de to forretningsråder er i dag, siger han med et smil, at han nu bruger 80% på rejsebranchen – og 80% på våbenshoppen.

All-Arms tilbyder også forgyldning af f.eks. aftrækkere og sideplader – eller hvis man ønsker at genopfriske graveringerne, hvor forgyldning er slidt af. Her ses detaljer på en håndbygget Mauser-riffel M 98 lavet af bøssemageren Bennedickt Winkel. Riflen er lavet på en af verdens mest slidstærke og driftssikre låsesystemer.

All-Arms.dk har inddelt deres hjemmeside i følgende overordnede kategorier: Bøssemagerarbejde, Shop og Formidlingssalg.

– I All-Arms.dk udfører vi stort set alle former for bøssemagerarbejde. Også det, som kræver adgang til unikke reservedele, som er lidt af en mærkesag for All-Arms.dk, som har investeret i et stort lager af reservedele – også i noget af det, som man stort set ikke kan få andre steder.

– Desuden har vi et tæt samarbejde med Lasse fra Pandrup skæfte- og våbenservice, som mange sikkert kender som stifter og tidligere indehaver af Røgegaard Jagtfarm, hvor han ud over en jagt- og oplevelsesfarm, også etablerede en forretning og et mindre museum med ældre våben. Alt bygget op i montre og med relevante, historiske voksfigurer.

 

Skæfte af forlader jagtgevær efter oliebehandling. Allan Elgaard Jensen, All-Arms.dk har mange års interesse for brug af sort krudt, men oplyser, at f.eks. jagt på drevne fasaner kræver en del tilvænning, da foranholdet skal korrigeres sammenholdt med brug af moderne, røgsvagt krudt.

 

All-Arms.dk er mere end shop og værksted. Salg af jagtvåben kan nemlig være lidt af en udfordring for mange. Flere sociale platforme tillader ikke længere våben-formidling – heller ikke af lovligt, erhvervede jagtvåben. Desuden kan salg via auktionshuse være bekosteligt, da provenuet naturligvis fratrækkes salgsprisen ved afregning.

– Som en del af vores forretningsstrategi tilbydes formidlingssalg af våben. Vi opkræver 10% ved salg, men så kan man til gengæld også trække på vores netværk ligesom vi kan svare på de spørgsmål, som interesserede kunder måtte have.

Allan Elgaard Jensen har valgt at forgylde en Peacemaker 44-40, som han anvender til fremvisning og til western-skydning med både røgsvagt krudt og sort krudt. 

 

Under kategorien SHOP på All-Arms.dk finder man: Nye våben, brugte våben, optik, montage, skytteudstyr, sortkrudtudstyr, genladning og jagtudstyr, og en kategori, som er kaldt “ting og sager”.

– Vores kunder er ikke kun lokale, men stammer fra hele landet. Faktisk modtager vi kunder fra både Grønland og Bornholm etc.

– Hvordan folk finder os, kan jeg godt undre mig over, men det at vi kan skaffe de fleste former for reservedele spredes blandt jægere, skytter og våbensamlere.

– Desuden har vi gjort det til en dyd at bruge den tid, der skal til i vores kundeservice. Også når det drejer sig om at finde de dele, som ud fra en forretningsmæssig synsvinkel måske ikke giver mening. Men at snakke med kunderne og hjælpe dem med de udfordringer, som de har, er, når alt kommer til alt, det vigtigste for os.

Aftrækkerbøjle i plastik erstattet med aftrækkerbøjle i messing på Savage 24 Bochbüchflinte. Den nye aftrækkerbøjle er fremstillet til kunde på Bornholm.

Ikke mindst genladning udgør en temmelig stor del af All-Arms forretningsgrundlag. Og på spørgsmålet, hvem virksomheden anser som de mest typiske kunder, lyder svaret, at det både er jægere og skytter. Men også våbenentusiaster, der anvender våben til både røgsvagt og sortkrudt.

– Langdistanceskydning kræver ikke kun fremragende optik og montage, det er også en forudsætning for succes, at man har specialfremstillede projektiler og en riffel, der matcher de krav, der stilles, når man skyder på ekstreme skudafstande. Ud over selv at være genlader er All-Arms importør af rifler og udstyr fra Voere, en innovativ østrigsk producent, der sælger våben til ikke mindst konkurrenceskytter og skytter, der dyrker langdistanceskydning. 

Læs mere:

ALL-ARMS.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »