”Faktisk synes jeg, at mange af de ting, jeg gerne ville, er lykkedes. ” Det konstaterer Maria Reumert Gjerding overfor Altinget.dk, hvor hun ser tilbage på det første år som præsident for Danmarks Naturfredningsforening (DN)

Af Redaktionen

Mange frygtede, at Enhedslistens Maria Reumert Gjerding, ville føre til en kraftigere politisering af Danmarks natur- og miljøpolitik, da hun for et år siden blev valgt som ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Ikke mindst internt i organisationen var man opmærksomme på, at den nye præsidents politiske baggrund kunne betyde, at foreningen ville få det vanskeligere med at opnår resultater på områder som f.eks. natur-, miljø- og klimapolitikken.

Men hvordan er det så gået?

Har det tidligere venstreorienterede medlem af folketinget haft svært ved at trænge igennem med DN’s synspunkter i den borgelige regering?

Det har Altinget.dk bedt den endnu nye præsident kommentere på …

Jakob Ellemann-Jensen har kaldt DN’s nye præsident for “en forfriskende nyskabelse” med “en tilgang til tingene, der handler om at finde løsninger snarere end at stille sig op på ølkassen og råbe, at alle andre er nogle idioter. Det trængte Danmarks Naturfredningsforening i dén grad til.” CITAT: Radio 24Syv

 

 

 

I Altingets artikel kan man læse mere om Maria Reumert Gjerdings første år. Bl.a. kan blive klogere på de prinsipielle overvejelser hun gør sig, når hun skal være med til at foreslå løsninger på de konflikter, der kan opstå, når hensynet til miljø og klima griber ind i hensyn til natur og fugle etc.

Realisme og samarbejde

Under Altingets interview påpeger DN-præsidenten desuden, at samarbejde er en væsentlig del af hendes DNA og man skal være realistisk mht. de mål, som man forsøger at realisere.

“Det nytter ikke noget, at vi stiller forslag, der er helt uden for rækkevide af det politiske flertal. Vi skal kunne læse, hvor handlerummet for regeringen er”

lyder det fra DN-præsidenten, der med tilfredshed ser tilbage på det første år som frontfigur i Danmarks største grønne organisation.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »