Ikke færre end 2500 lokkefugle indgår i optagelsen af denne jagtfilm om en nordamerikansk andejagt  

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 141)

 

Video: Higdon Outdoors

Man kommer ikke uden om, at antallet af lokkefugle har betydning for resultatet af et godt andetræk. Alt andet lige gælder jo flere, desto bedre. Men er der ingen grænser for hvor mange lokkefugle man kan og bør anvende? Altså ud over de grænser, som defineres af økonomi og det store arbejdet, som er forbundet med at lægge ænderne ud og samle dem sammen igen efter jagten? 

Vurderet ud fra denne nordamerikanske film, optager nord for St. Louise, er svaret tilsyneladende nej.  

Filmen viser en arrangeret jagt, hvor der anvendes ikke færre end 2.500 lokkere.

De fleste i de store setup består af lokkeænder, men der indgår også “lidt” lokkegæs. Alle lokkefugle virker til at være Full Body lokkere af høj kvalitet.   

Man kan naturligvis mene om det store setup, hvad man vil. Men kan også bare læne sig tilbage og se filmen, og nyde nogle af de flotte optagelser, der også indgå i den godt 20 minutter lange film. 

Andejagt

Det store antal lokkefugle, der indgår i denne film fra Higdon Outdoors, fører ikke til et tilsvarende stort antal nedlagte fugle. I USA er det opfattelsen, at vildtet tilhører Staten og selv om jagten praktiseres på privatejet jord, er der grænser for, hvor mange  fugle, der må nedlægges pr. jagtdag. Bemærkes skal det også, at der i vid udstrækning drives jagt på offentlige arealer. Se i øvrigt link herunder  

I USA reguleres jagten ikke kun af jagttider. Der anvendes også Bag Limets, og der må kun nedlægges et bestemt antal fugle pr. jagtdag. Reglerne justeres fra sæson til sæson og fra område til område. 

KLIK og se dansk jæger fortælle om det amerikanske jagtsystem

I denne film, optaget i et privatejet “paradis for andejægere”, oplyses det, at jagten afsluttes ved skudt and nummer 42. 

LÆS OGSÅ: NETNATURSHOPS FORSLAG TIL ANDE-OG GÅSEJAGT

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »