Ulv angreb i følge Aftonbladet.se jagthund og jæger under en elgjagt og det kostede ulven livet. Sagen undersøges nu af myndighederne

Af Redaktionen

En ulv angreb en jæger og en jagthund vest for Ramvik i Ångermanland – midt under en igangværende elgejagt. Det skriver svenske Aftonbladet.se, som oplyser, at jægeren skød og dræbte den angribende ulv.

At ulve angriber elghunde, der ofte søger efter vildt på meget lang afstand af jægerne, er et kendt fænomen. Men såfremt jægerens forklaring kan underbygges, er det redaktionen bekendt første gang i nyere tid, at en skandinavisk ulv angriber et menneske.

Læs også: Ulve angriber hund i helt unik film

Men det er endnu alt for tidligt at konkludere på hændelsen. Først skal politiet undersøge stedet og der skal afvikles afhøringer, der skal holde forklaringerne op med undersøgelserne.

Læs også: Norge tillader nedskydning af ulve, der angriber jagthunde

– De præcise omstændigheder og hvad der er sket er noget politiet skal undersøge, siger Peder Jonsson, kommunikationsofficer ved politiets ledelsescenter i Västernorrland.

Politiet er dog ikke de eneste, der vil blive inddraget i undersøgelsen. Når der sker en sådan begivenhed, skal der i følge Antonbladet inddrages en særlig miljøanklager.

Svenskjakt.se omtaler også episoden, men her beskrives den som en ulveangreb på en elghund, og at ulven blev nedlagt jvf. § 28 i den svenske lovgivning. Ud over politiets efterforskning undersøger Länsstyrelsen også det passerede.

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »