Anholt Gin er lavet af håndplukkede enebær og noget af det reneste drikkevand, som man finder i Danmark

 

“Under sloganet “Mindre pis, mere gin” fik Anholt sin helt egen gin i 2017.

Lavet med håndplukkede enebær fra øen Anholt i Kattegat er Anholt Gin en af Danmarks absolutte ginperler med stort egnspræg og masser af personlighed.”

Det kan man læse på hjemmesiden bag Anholdt Gin. En gin udviklet af Jakob Kjærgaard og musikeren Thøger Dixgaard. Og selvom Anholt gin bliver destilleret hos Nordisk Brænderi i Thy, understreges det at der er tale om en gin med egnspræg fra Anholt i Kattegat.

 

Duften i Anholt gin er domineret af enebær, en stor, kraftig fyrrenål og sprød citrus. skal.

Desuden er Anholt gin lavet på noget af landets fineste drikkevand.

I en tid, hvor pesticider, salte og store mængder kalk desværre er en del af det danske drikkevand udmærker Anholts drikkevand sig som noget ganske unikt.

På Anholt har der nemlig aldrig været brugt sprøjtegifte og da undergrundet hovedsageligt består af flint er vandet også stort set uden kalk.

Kalk findes derfor kun i hulninger i flinten samt i de få muslingeskaller, der er bevaret i undergrunden.

Men det unikke stoppe ikke her.

Desuden er saltindholdet i drikkevandet meget lavt. Faktisk er den totale saltholdighed i Anholts “ørkenvand” under 0,001%. og det giver en meget ren smag.

Jakob Kjærgaard er uddannet tømrer og socialrådgiver, er far til fem, og har boet på Anholt de seneste 13 år. Hans store passion for gin har også medført, at han har åbnet ginbaren “Dørken” på Anholt, som er blevet yderst populær og velbesøgt i sommermånederne.

 


Thøger Dixgaard er musiker, entreprenør og Aarhusianer, bosat i København. Siden 2007 har han haft sin vante gang på Anholt, hvor han udover at lave plukkeugen, udvikle smage og lave gin, også er fast inventar på Anholt Festival. 

” Du fornemmer hurtigt, at de enebær, der er brugt i Anholt Gin, er unikke, og at de kommer fra et ganske særligt sted. Det rene vand fra Anholts ørken gør drikken blød og rund. 

På en elegant og rustik facon bringer den smagen af gin tilbage, hvor den hører hjemme. Rent og uforfalsket smager den af gin. Ren gin.

Mindre pis, mere gin.”

KILDE Anholtgin.dk

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »