Ansporet af Youtube film om forvaltning af Grouse område protesterede dyreaktivister i tusindvis i Londons gader forud for den nye sæsonstart

Af Redaktionen

“I want a United Kind-dom, Not a cruel Britannia”

Det kunne man læse på et af de bannere, der blevet vist frem i det centrale London forud for den nye sæson for Grouse shooting, der starter den 12. august.

Læs mere: GROUSE SHOOTING: THE GLORIOUS TWELFTH

Baggrunden for protesterne er flere, men især ulovlig bekæmpelse af fredede rovfugle på et skotsk område, hvor der satses på den bekostelige jagtform, har sat sindene i kog.

Hændelserne skulle være at finde på Youtube, hvorfra den er delt på de sociale medier.

Driftform i marginale område

Groouse shooting foregår ofte i områder, hvor det er meget vanskeligt at drive et traditionelt landbrug med f.eks. husdyrhold og derfor bidrager indtægterne fra jagtformen til Englands og Skotlands udkantsområder. Fuglene, som koster omkring 7-800 kr. at nedlægge pr. fugl, er vilde og i modsætning til fasaner og agerhøns udsættes de ikke.

Læs også: Landrover støtter anti-jagt organisationer

Tilgængæld gør man alt, hvad man kan for at give fuglene den bedst tænkelige start på livet, så der er et tilstrækkeligt antal, den da de drives frem mod de højt betalende posterede haglbøsseskytter.

Den aktuelle film viser dog, at i hvert fald nogle indehavere af de såkaldte ”Grouse Mors” tilsyneladende er parate til at gå til yderlighederne og bekæmpe fredede fugle for at give kyllingerne en mere sikker opvækst.

Sociale medier som talerør

Det er dog ikke kun grouse shooting, der protesteres imod. Ifølge the Guardian, er der iblandet mange andre synspunkter og følelser i protesterne.

Nogle benyttede lejligheden til at protestere mod den klassiske rævejagt med brug af hest og et stort kobbel hunde, mens andre slog et slag mod jagt og ”de psykopatiske lystmord” i almindelighed.

Hvor repræsentative aktivisterne er for kongerigets samlede befolkning diskuteres, men overfor The Gardien giver flere aktivister udtryk for, at de vejrer morgenluft, da de sociale medier har vist sig effektiv til at booste anti-jagtsagen.

KLIK og læs flere artikler relateret til JAGTREJSER

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »