– Vi må selv forsøge at påvirke politikere for at undgå arealbegrænsning. Sådan lyder et budskab  på de sociale medier, hvor flere jægere frygter, at deres stemme i det politiske system taler med to tunger i spørgsmålet om jagt og arealkrav

KLIK og læs mere om ARAELKRAV  

Af Redaktionen 

En større debat om arealbegrænsning og jagt på mindre arealer er startet flere steder på Facebook. 

Denne gang er baggrunden, at flere debattører giver udtryk for, at jægernes stemme i det politiske system i form af Danmarks Jægerforbund og deres rolle som jægernes ambassadør i Vildtforvaltningsrådet taler med to tunger i spørgsmålet om arealbegrænsning. 

Ud af busken

Den opblussende debat har fået formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen til tasterne. 

Boest og Omegens Jagtforenings Facebookside – hvor debatten denne gang startede – efterlyser DJ-formanden således dokumentation for, hvor det er, at Danmarks Jægerforbunds medlemsblad helt nøjagtig – som påstået – skriver, at forbundet går ind for arealbegrænsning.

Traditionelt har det nemlig været et kardinalpunkt for forbundet at værne om jagtretten på alle private jagtarealer uanset størrelse.

Derfor vil det være meget opsigtsvækkende, hvis forbundet ligefrem sort på hvidt skrev, at de nu mener noget andet.  

Hvordan skal hjortevildtet forvaltets fremover: Via arealkrav, tvungen samforvaltning (Tvangslaug) eller som nu via nationale og regionale jagttider? Blandt jægerne virker det til, at der er massiv opbakning til, at vildtet også fremover skal forvaltes via jagttider og evt. frivillige nabo-aftaler. 

Frivillige tvangslaug

Debattørerne begrunder især deres mistro med, at det er formanden for hjorteudvalget, der sender uklare signaler.

Han taler uforståeligt, hævdes det, når han taler om f.eks. samforvaltning på lovgivningsmæssige niveau.

Flere mener det minder for meget om de forsøg, som forbundet tidligere uden held har forsøgt at få plantet i det politiske system. Nemlig at jægerne skulle “tvinges” ind i laug, hvor dem, der var med i et laug havde rettigheder som dem uden for et laug ikke havde. 

KLIK og læs også: DJ-formand irettesættes af formand for Bæredygtig Landbrug 

” I dag kalder man det bare ikke arealbegrænsning, men derimod samforvaltning”

skriver kendt debattør i spørgsmålet om hjortevildt.  

Det usagte

Hvis de kritiske debattører har ret, siger Jægerforbundets øverste ledelse et – mens de gør noget andet. 

Tilsyneladende er der ikke mange der tror på at formanden for hjorteudvalget pludselig har slået contra og nu går solo i spørgsmålet om arealkrav og tvangslaug. 

Formanden for hjorteudvalget er nemlig ikke valgt af organisationens medlemmer. Han er udpeget til jobbet af den øverste ledelse. 

Derfor mener flere, at det er overvejende sandsynligt, at hjorteudvalgsformandens holdninger er sammenfaldende med dem, der har udpeget ham. Især da der forud for udpegningen af den nye formand for området er gået en opsigtsvækkende fyring af hjorteudvalgsformand fra Vestjylland. 

Kritikken af de signaler, der fremstår uklart, har fået Ejner Gubbi, til at skrive følgende: 

Claus Lind Christensen og Torben Schulz Jensen vil I ikke godt yde den service til et mangeårigt medlem af Jægerforbundet, og svare utvetydigt på følgende tresimple spørgsmål?


1) Siger Jægerforbundet nej til indførelse af arealkrav udover de kendte 1ha. og 5 ha.?

2) Siger Jægerforbundet nej til tvungen jæger-samarbejde over skel?

3) Hvad indebærer ordet; “samforvaltning”?

Spørgsmålene står denne redaktion bekendt stadig ubesvaret d. 29. juli 2019

 

Spørgsmålene står endnu (23. juli 2019) ubesvaret og dette får i dag d. 24. juli en debattør til at skrive følgende i Facebookgruppen Hjortevildtforvaltning i Danmark:  

” Arealbegrænsning som værktøj til hjortevildtsforvaltning, spøger igen- i sidste ende er det politikkerne der skal godkende forslaget.

Det handler derfor derfor helt konkret om at sikre at der i folketinget er et flertal imod arealbegrænsning. Vildtforvaltningsråd eller ej.

Jeg kender nogle toneangivende politikkere som jeg tager fat i. I dette forum er der helt sikkert andre der kender andre politikkere som de kan tage fat i.”

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »