Argali – som optræder i forskellige underarter – udgør et klassisk trofæ blandt bjergjægere med et betydeligt rejsebudget

Af Redaktionen

Argali optræder i flere forskellige underarter og takket være indtægterne fra trofæjagt er der flere steder opbygget bestande, hvor arten før var truet eller næsten helt udryddet.

Lokale myndigheder og internationale aftaler sikre, at jagten – i de lande, hvor der tillades jagt på argali, – er bæredygtig. F.eks. udstedes der kun et begrænset antal licenser om året for Marco Polo argali og Karelini argali. 

Licenser til Karaganda, Littledale og Karatau argali-licenser udstedes i følge Russian Hunting ekstremt sjældent.

 

Marco Polo – størst og mest kendt 

Marco Polo argali, er ikke alene den største af de forskellige underarter, det er også den mest kendte. Givetvis på grund af det velklingende navn opkaldt efter den berømte opdagelsesrejsende. 

Trofæet fra en fuldvoksen Maroco-Polo vædder (Ram) kan nå helt ud over 60 tommer og i følge den russiske hjemmeside, kan jagten på Marco Polo argali i Kirgisistan og især i Tadsjikistan være meget krævende, da jagen udspiller sig i stor højde.

Fysisk træning flere uger før jagten anbefales kraftigt. 

Den russiske hjemmeside, der udbyder jagt på argali og andre asiatiske big-game-arter, oplyser, at arten optræder i følgende underarter. 

Littldale argali i Kasakhstan og Kina (Tibet)

Gobi argali i Mongoliet

Altai argali i Mongoliet, Rusland og Kasakhstan

Karaganda argali i Kasakhstan

Tian Shan argali (Karelini) i Kirgisistan)

Karatau argali i Kasakhstan og Kina (Tibet)

 

 

Argali

Monteret Tian Shan argali (Karelini) fra Kyrgyzstan set hos Nordjysk Trofæmontering

Normale skudafstande under jagt på Argali oplyser den russiske hjemmeside til at svinge fra 200 meter og helt ud til 500 meter og lejlighedsvis endnu længere. 

KLIK og læs mere om Langdistanceskydning

For prisbevidste jægere tilbyder hjemmesiden jagt på Argali i Arpa-floddalen i Kirgisistan – med mulighed for at finde rams med 60 tommer horn –  til en brøkdel af ​​prisen for Tadsjikistan-jagt.

Hvad ” en brøkdel” af prisen udgør, kan man få oplyst ved at skrive til firmaet, men normale priser – set på andre hjemmesider  – starter på den gode side af 20.000

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »