Jægere og landmænd skal samarbejde og landmænd skal vel ikke støtte en jagtorganisation, som modarbejder landbruget? Sådan lyder budskabet fra Bæredygtig Landbrug, der i skarpe vendinger går i rette med DJ-formand

Nedenstående er et uddrag fra Bæredygtig Landbrugs nyhedsbrev d. 16. november 2018. Indlægget er skrevet af formand Flemming Fuglede Jørgensen
Foto: RGS-medie.dk 

Jægerformand jager landbrug

Danmarks Jægerforbunds formand Claus Lind Christensen er i den nyeste udgave af Jægerforbundets blad ude med angreb på og nedvurdering af landbruget. Han stiller i lederen spørgsmålstegn ved, om landbruget har respekt for jægerens virke og mener, at jægerne skal arbejde for krav om øget biodiversitet med bl.a. brak og markbræmmer tvangsstyret via EU’s landbrugspolitik.

Dermed mener han, at EU-pengene skal bruges på natur og ikke til landbrug og dermed fødevareproduktion. Sandheden er, at vi får bedst natur, når jægere og landmænd samarbejder – ikke ved EU-tvangsforanstaltninger.

Bæredygtig Landbrug: DJ-formands fremturen er uacceptabel

Baggrunden for Bæredygtig Landbrugs kritik af Danmarks Jægerforbunds formand bunder i en leder, som f.eks. kan læses i den jagtpolitiske facebookgruppe Hjortevildtforvaltning i Danmark, hvor aktuelle leder har været debatteret blandet gruppens jægere. Herfra er der også link til DJ-formandens leder i medlemsbladet Jæger. Foto: RGS-medie.dk 

Claus Lind glemmer, at han jager på landbrugets jord og i vores skove. Vi landmænd kan ikke acceptere at blive jagtet af jægerorganisationen, ikke mindst fordi vi landmænd lever i, med og af naturen og har stor respekt for det vilde liv. Hovedparten af vi landmænd er jo også jægere.

Claus Linds fremturen er uacceptabel. Netop som formand for Jægerforbundet burde han gå i spidsen for det frugtbare samarbejde.

Jeg opfordrer hermed BL’s medlemmer til at tage deres medlemskab af Jægerforbundet op til revision. Kunne vi ikke spare det kontingent?

Vi landmænd skal vel ikke støtte en organisation, der modarbejder landbruget.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »