Bæredygtig Landbrug, der har påpeget, at det fremlagte forslag til fremtidens hjortevildtforvaltning er i strid med ejendomsretten, kræver nu en plads i Vildtforvaltningsrådet

Af Redaktionen

Vildtforvaltningsrådet får måske meget snart et nyt medlem.

Bæredygtig Landbrug (BL) påpeger i netop udsendt nyhedsbrev, at de kræver en plads i rådet så hurtigt som overhovedet muligt.

Baggrunden er utilfredshed med det forslag, som Vildtforvaltningsrådet har indstillet til Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vedr. fremtidens hjortevildtforvaltning.

Det fremlagte forslag er nemlig ifølge BL’s juridiske vurdering et indgreb i den private ejendomsret.

Læs også:

Formand for Bæredygtig Landbrug irettesætter formand DJ-formand 

– På den baggrund må BL nu kræve, at BL får sæde i Vildtforvaltningsrådet.

Sådan lyder det fra formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Landbruget er allerede repræsenteret i Vildtforvaltningsrådet via Landbrug og Fødevarer, men Bæredygtig Landbrug mener, at en af de to pladser, som landbruget råder over i Vildtforvaltningsrådet, fremover skal tilgå BL, som i dag repræsenterer hovedparten af det danske land- og skovbrugsområde.

– Landbrug og Fødevarer har to pladser, og med deres ageren i denne sag, hvor de slår til lyd for øget registrering og begrænsning, er det på tide, at der kommer mere faglighed ind i Vildtforvaltningsrådet fortsætter formanden for Bæredygtig Landbrug, der oplyser, at man i øjeblikket undersøger hvordan dette kan ske hurtigst muligt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »