BBC journalist forsøger at forstå jagt i Sydafrika og ser på emner som jagt med armbrøst, jagt og børn samt opdræt af løver og andet vildt til jagt. Klik her og se udsendelsen, som p.t. er tilgængelig på DR.dk  

Af Redaktionen

Danmarks Radio genudsender nu en BBC-udsendelse om storvildtjagt i Sydafrika produceret af den britiske journalist og programvært Louis Theroux

Danske TV-seer har dog uanset, hvilke TV-pakker de har adgang til, set et utal af programmer om jagt i Sydafrika, så hvorfor dog linke til endnu en ?

Det britiske program er midlertidig ikke en jagtfilm i traditionel forstand, men derimod en skildring af journalistens og hans mere eller mindre helhjertede forsøg på at forstå jægerne og den sydafrikanske jagtindustri, der forsøger at levere de oplevelser, som jægerne efterspørger.

 

Danske jægere, der har været på jagt i Sydafrika, har i almindelighed andre oplevelser at se tilbage på end oplevelser der minder om de jagtscener, der vises i BBC programmet. En af BBC-journalistens ankepunkter er da også den lethed ved jagten, som han oplever, når jægerne sidder i plastikstole og venter på, at dyrene skal dukke ved vandhullerne og opstillede fodertrug

Der er mange måder at drive jagt på – også i Sydafrika – og om fremstillingen i BBC’ s program er typisk eller repræsentativ for internationale jægere i almindelighed skal være usagt.

Overordet set afspejler udsendelsen dog næppe de oplevelser, som Skandinaviske jægere efterlyser, når de booker en budget-rejse til Afrika.

Ser man bort fra dette, skildres der undervejs i den næsten timelange udsendelse flere interessante dialoger mellem journalisten og de personer, som han møder undervejs.

Dialoger der bl.a. afslører hvor forskelligt man kan opleve begreber som jagt og naturbevarelse og det gode liv for de dyr, som de fleste af os spiser.

Denne redaktions favorit-scene udspiller sig sidst i programmet, hvor en safarioperator og opdrætter af den engang truede sabel-antilope mister tålmodigheden med programværten og fortæller ham om de vilkår som han mener gælder for naturbevarelsen og forretningslivet i et land med en helt anden kultur end den som Louis Theroux kommer fra.

Dette klik starter cirka 50 minutter inde i udsendelsen …

Hele udsendelsen På storvildtjagt i Afrika er p.t. tilgængelig på DR.dk.

https://www.facebook.com/netnatur/posts/1777866185597221

Del gerne artiklen hvor du ønsker...