Mangler man et næsehorn i sin afrikanske Big Five samling tilbyder sydafrikansk farm nu jagt på afhornede næsehorn til relativ lav pris

Af Reaktionen

For at beskytte næsehorn mod krybskytter er det i dag almindeligt at bedøve dyrene og fjerne hornene. Dermed er de mindre attraktive for det stadig mere velorganiserede krybskytteri, der presser bestanden mod afgrunden over det meste af Afrika

Ind imellem skal der dog alligevel fjernes overskudsdyr fra f.eks. privatejede farme, og p.t. tilbyder Ndumo Hunting Safaris jagt på seks afhornede næsehornstyre.

Dyrene holder til i et cirka 7.500 ha stort område og udbyderen lover spændende jagt i et kuperet område med mulighed for at opleve to af Afrikas andre big five arter, som er hhv. elefant, løve, leopard og bøffel.

Hvilke arter oplyses dog ikke, ligesom der i der i tilbuddet ikke gives oplysninger om hvor jagten finder sted. Dette for ikke at tiltrække sig unødig opmærksomhed fra det kriminelle netværk, der er opstået omkring handel med de værdifulde næsehorn

Attrap kan monteres

Udbyderen forudser, at prisen på en lovlig næsehornsjagt om kort tid vil stige til omkring det dobbelte, da Sydafrika arbejder på at lovliggøre handel med næsehornshorn inden for landets grænser.

Samlet pris for jagten er p.t. oplyst til US $ 25.000, og det omfatter udover jagtdage, 2 rejsedage samt afhentning i lufthavn.

Men hvem ønsker et afhornet næsehorn i sin trofæsamling? Men også dette dilemma er der tænkt på?

Det afhornede næsehorn kan af konservatoren få påført et kunstigt og meget naturtro horn, oplyses det i tilbudsmaterialet. I øvrigt er det almindeligt – også når der nedlægges næsehorn, som ikke er afhornet – at det værdifulde horn opbevares bag lås og slå. Et udstoppet næsehorn med en påmonteret attrap er i sagens natur langt mindre attraktiv for indbrudstyve end en udstopning med et ægte og meget værdifuldt horn.

Det nævnes ikke hvordan indtægterne fra næsehornsjagten skal anvendes, men sandsynligvis indgår de som tilskud til driften af farmen og herunder de stadig stigende udgifter til beskyttelse mod krybskytteri.

Kan næsehornsfarme bremse krybskytteri?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »