Forslag om et uafhængigt biodiversitetsråd, som skal rådgive politikerne, modtages positivt blandt flere partier  

Af Redaktionen 

De bedste løsninger skal i spil, hvis naturkrisen skal vendes.

Det mener Enhedslisten, der foreslår, at der oprettes et uafhængigt biodiversitetsråd, som kan rådgive politikerne.

– Vi nødt til at have forskere tæt på det politiske apparat,

lyder det overordnede budskab fra miljøordfører Mai Villadsen, der har udtalt sig til Altinget.dk

Enhedslistens forslag ligner modellen, der anvendes fra klimaområdet, hvor Klimarådet, analyserer klimapolitikken og rådgiver regering og Folketing med rapporter og anbefalinger.

Enhedslisten foreslår, at biodiversitetsrådet skal bestå af biodiversitetsforskere, der kan suppleres med bistand fra økonomiske og juridiske rådgivere.

 

biodiversitetsrådSåfremt der oprettes et biodiversitetsråd, skal det efter forslagsstillernes anbefalinger bestå af uvildige forskere. Vildtforvaltningsrådet, der allerede rådgiver politikerne i spørgsmål om vildtforvaltning, består modsat af repræsentanter fra en række interesseorganisationer

 

Miljøminister Lea Wermelin (S) har ikke ønsket at kommentere forslaget, men Socialdemokratiets miljøordfører, Mette Gjerskov, er i følge Alting.dk umiddelbart positiv over for idéen. 

Også blandt de radikale ser det ud til, at forslaget er faldet i god jord ligesom SF ifølge udtalelser til Altinget virker postive omend man her mener, at også ikke eksperter bør indgå i et evt. biodiversitetsråd.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »