De fem personer, der blev dræbt d. 13. oktober i Kongsberg, blev ikke dræbt med bue og pil, som beskrevet i flere medier. Det bekræfter norsk politi

Af Redaktionen

Det 37-årige Espen Andersen Bråthen erkender, at have dræbt fem personer og såret tre i den norske by Kongsberg onsdag 13. oktober.

Under et pressemøde afholdt af norsk politi fortæller politikomissær for området at den 37-årige begik drabene med stikvåben.

Det blev altså ikke dræbt personer med bue og pil, som det har været beskrevet i flere medier.

Politiet har dog endu ikke oplyst hvilke stikvåben, som den 37 årige anvendte i perioden – oplyst til 34 minutter, som gik inden han blev pågrebet.

Gerningsmanden skød dog i en butik med bue, hvor han sårende en betjent, men herefter fortsatte han sin massakre med et stikvåben, hvor han udover en dræbt mand og fire dræbte kvinder sårede tre.

Gerningsmanden er overført til en lukket psykiatrisk institution og hans psykiske tilstand medfører at politiet ikke på nuværende er i stand til at afhøre ham.

Hændelsen i Norge har givet anledning til debat om de danske regler for brug af bue – herunder spørgsmål om våbentilladelse og køb af udstyr.

LÆS OGSÅ:

EFTER TRAGEDIE I NORGE ER DJ-FORMAND KLAR TIL AT DRØFTE DE DANSKE REGLER

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »