Uddannelsen som riffelinstruktør er for dig, der kan lide at dele ud af din viden. Med et riffelinstruktørbevis i baglommen giver det dig samtidig mulighed for at dele din passion for riffelskydning med venner og familiemedlemmer, der endnu ikke har riffeltegn

Af Signe Bjerre. Foto: Skovskolen. Annonce

Elsker du at skyde med riffel og drømmer du om at lade andre få glæde af dine viden. Så er uddannelsen som riffelinstruktør måske noget for dig.

”Vores kursister har typisk mange års erfaring med at skyde med riffel og kan godt kan lide at give viden fra sig. For dem er motivationen at kunne bidrage som instruktør i jagtforeningen og give de nye medlemmer den bedst mulige start,” siger Michael Lund, der er leder af Skovskolens jagtkurser.

Men det kan også være, at du bare synes, det kunne være sjovt at have muligheden for kunne gå ned i skoven og øve riffelskydning med dine børn. Og det er også fint.

”Det vigtigste er, at du har en stor erfaring med riffelskydning, og at du kan lide at dele ud af din viden,” siger Michael Lund.

Du lærer selv en masse

Riffelinstruktørkurset tager tre dage og foregår hen over en weekend. Dels på skydebanen og dels indenfor, hvor der bliver gennemgået teori om teknik og sikkerhed.

”Noget af det, vi bruger en del tid på, er den tekniske del af at skyde korrekt. For eksempel aftrækkerteknik og justering af kikkert. Og så bruger vi meget tid på, hvordan man instruerer i at skyde rigtigt,” fortæller Michael Lund.

På den måde lærer du både en masse teknik og didaktik.

”Du får både et indgående kendskab til skydeteknik samtidig med, at du lærer at instruere andre og sætte ord på det, du ser, når en elev skyder,” siger Michael Lund.

Kurset bliver sluttet af med en praktisk prøve, som består i, at du får besked på, at du skal instruere en riffelskytte og hjælpe vedkommende.

Når du har bestået prøven, får du Miljøstyrelsens officielle godkendelse som Riffelinstruktør.

Læs mere om jagtfaglige kurser:

SKOVSKOLEN

Foto: Skovskolen

Sådan bliver du riffelinstruktør

 

  • Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen tager 3 dage og foregår henover en weekend
Prisen er 3.500 kr.

  • Hvilke forudsætninger kræver det?

Du skal være fyldt 18 år, være i besiddelse af et gyldigt jagttegn og have bestået riffeltegn.

Du skal have bestået uddannelsen som Skydebaneleder, Riffel. Desuden skal du have et solidt kendskab til skydning med riflede våben i teori såvel som i praksis.

  • Hvem skal du kontakte?

Kontakt Michael Lund for tilmelding på milu@ign.ku.dk.

Foto: Skovskolen

3 gode grunde til at blive riffelinstruktør

 

Du får mulighed for at formidle og dele ud af din viden

Du hjælper og støtter riffelbrugere til at kunne levere sikre og præcise skud

Du hjælper din forenings medlemmer til at bestå riffelprøven og den obligatoriske skydeprøve

Læs mere om jagtfaglige kurser: SKOVSKOLEN

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »