Selv om Blue Duiker regnes som Afrikas mindste dykkerantilope, er den eftertragtet som trofæ og bushmeat ikke mindst 

Af Redaktionen

Blue duiker – eller på dansk blå dykkerantilope – er den mindste af Afrikas mange forskellige duikers.

Arten når en skulderhøjde på 32-41 cm og vejer 3,5- 9 kg, hvilket gør den til en af verdens mindste hornbærende trofæarter. I alt opdeles blue duikers i 12 underarter og hannen er i reglen lidt mindre end hunnen.

KLIK herunder og se video-beretning om jagt på blue duiker: 

Per Kauffmann

MIT BEDSTE MINDSTE TROFÆ ER EN BLUE DUIKER

 

Blue duiker som trofæ og bushmeat

Den blå dykkerantilope lever i det vestlige, centrale, østlige og sågar det sydlige Afrika, hvor den i reglen findes i tætte regnskovsområder.

Arten er territorial og monogam og et par holder sammen hele året. Området, som forsvares mod artsfæller, er opgjort til under en 1 ha.

KLIK og se flere TROFÆFOTOS


Som trofæ er den lille dykkerantilope naturligvis eftertragtet blandt jagtturister, men det er den også blandt de lokale som såkaldt bushmeat.

Faktisk regnes blue duiker af flere som den vildtart, som har størst økonomisk betydning i Afrika, da den i dens udbredelsesområde udgør en stor proteinressource for et stort antal mennesker.

KLIK og læs også: 

Red-flanked-duiker

RED-FLANKED DUIKER SOM TROFÆ

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...