En ark af fuld- og skuldermonterede trofædyr forlod i går Danmark med kurs mod nordøst. De i alt cirka 100 dyr, nedlagt af danskeren Bobby Jacobsen, skal udstilles på en stor svensk jagtmesse

På Elmia messecenter i Jönköbing skal den danske storvildtjæger Bobby Jacobsen i de kommende tre dage(22.-24. maj) udstille en del af sin unikke samling af trofæer fra hele verden.

Og vildt så det i bogstaveligste forstand ud, da to lastbiler på hver 13 meter i går blev fyldt med de mange udstoppede dyr og sendt mod nord. Udover fuldmonterede brunbjørne, en kudu og en løve blev også en udstoppet krokodille, en bongo samt et næsehorn pakket ned i de store biler. I forsendelsen blev der desuden plads til en monteret Ibex samt en samling af diverse vilde får – side om side med udstoppede bøfler, vortesvin og meget andet.

Knap halvdelen af de cirka 100 monteringer, der medbringes, er fuldmonterede. De øvrige er skuldermonterede. Men også den jæger, der ikke rejser verden tynd, kan finde interessante trofæer på den 800 kvadratmeter store stand, som samlingen udstilles på.

Er man til vildsvinejagt er der f.eks. medbragt 100 sæt vildsvinetænder ligesom bukkejægere kan opleve en ganske unik samling af bukkeopsatser i det ædleste metal.

– Jeg er meget imponeret over det store arbejde, som messepersonalet har udført, fortæller Bobby Jacobsen, som vi fangede på telefonen under udpakningen af de mange dyr. – Planter, kunstige søer, rullegræs og sand med indbygget spotlys, der præsenterer trofæerne rigtig flot, samt store vægge på 4×4 meter med diverse dyre- og landskabsmotiver.

Det ser rigtigt godt ud. Ingen tvivl om, at der er anvendt mange timer på at skabe rammerne om udstillingen, fortæller den danske udstiller, der som den første i messens historie, er inviteret til at udstille sin samling af nedlagte dyr.

Det er konservatorfirmaet Trophy Art, der har stået for pakningen, herunder fremskaffelse af diverse tilladelser der skal til for at bringe trofæerne frem og tilbage over grænsen.

Jagtmessen i Jönköbing, der regnes som en af Skandinaviens største, forventer at modtage cirka 25.000 gæster i de kommende tre, fire dage.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »