Bøffeljagt til lavpris

Er budgettet ikke til bøffeljagt i Tanzania eller en af de andre klassiske storvildt-destinationer kan Sydafrika være en mulighed. Her kan en trofæbærende bøffelko nedlægges for 2.500 US

Af Redaktionen

En afrikansk bøffeljagt står højt på ønskelisten hos mange jægere. Men prisen kan virke afskrækkende.

I Tanzania kan man næppe gennemføre en jagt for under 100.000 kroner og en bøffeljagt inkl ophold og trofæafgift i lande som Mozambique, Uganda, Zambia og Zimbabwe er også uden for budget for de fleste.

En bøffelko, som på billedet, kan i Sydafrika nedlægges for 2.500 US. Dertil kommer udgifter til selve jagten. Foto: Branden Nei

I Sydafrika er der dog flere og flere farme, som med held opbygger bestande af kafferbøfler. Det betyder, at man af og til ser priser på bøffeljagt i Sydafrika, der er indenfor rækkevidde af langt flere.

Forleden faldt redaktionen over et opslag på en bøffeljagt til cirka 4.000 US inklusiv fire dages jagt, ophold og trofæafgift for nedlæggelse af en trofæbærende bøffelko.

Bag opslaget står Brendan Nei og han oplyser, at jagten foregår i et 10.000 ha stort hegn tæt på Kryger National Park.

– I modsætning til mange andre lande, der tilbyder bøffeljagt, er det i Sydafrika muligt at nedlægge bøffelkøer, tilføjer Brandan Nei, der er tilknyttet det familieejede Boschnel Safaris.co.za, hvor det oplyses, at han, sin unge alder til trods, allerede har stor erfaring med bøffeljagt og ikke mindst jagt på store krokodiller.

Udover jagt i Sydafrika tilbyder firmet jagt i en række andre lande herunder også jagt på f.eks. Bongo i Congos regnskove. I alt kan man læse, at firmaet råder over ikke mindre end 215.000 acres – hvad der svarer til cirka 87.000 hektar.

En gammel bøffeltyr er et imponerende trofæ, men uanset om jagten gælder en tyr eller en ko, er oplevelsen den samme oplyser Brandan Nei

Udover jagt på bøffelko kan man også nedlægge mindre – men ikke nødvendigvis yngre bøffeltyrer – til priser, der er lidt mere overkommelige.

Kan man “nøjes” med en bøffeltyr på 38 inch, kan den jfr. firmaets prisliste nedlægges for 8.500 US.

Der er mange andre operatører end her omtalte, og søgninger på danske hjemmesider, Google eller Facebook vil helt sikkert vise andre, og måske også endnu mere budgetvenlige bøffeljagter. Det kan bestemt ikke udelukkes, så hvis drømmen om en bøffeljagt lever, kan den altså i dag erhverves for det, som man i almindelig betaler for et par jagter til f.eks. Polen eller Skotland efter hjort eller buk.

Men skal bøflen nedlægges på fri vildtbane og skal det være en tyr med et spænd på over 38-40 inch er det dog stadig en helt anden sag.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »