Slap mirakuløst efter en tur gennem bushen mellem bøflens horn. Også den professionelle jæger fik sin bekomst

Af Redaktionen

Farligt storvildt har endnu engang i denne sæson angrebet mennesker. I det seneste tilfælde blev en kvindelig amerikansk jæger ifølge The Hunting Report stanget og båret gennem bushen af bøflen. Episoden udspillede sig i Rungwa Ikili-området i det centrale Tanzania på en safari med Jack Brithingham’s Tanzania Adventures. Mirakuløst slap den kvindelige jæger, Melissa Neugebauer, Texas, med mindre kvæstelser. PH Leon Lamprecht forvred tommelen på den ene hånd og pådrog sig kvæstelser på den anden hånd. Ifølge The Hunting Report sporede Lamprect og hans klient en enlig bøffel. Og det mest sandsynlige er, at den har været uset for dem, fordi den har ligget og hvilet sig. Den skød i hvert fald op af jorden på kun 20 skridts afstand og angreb med højt hævet snude. Lamprecht var knapt nok i stand til at affyre et skud fra hoften, før bøflen havde passeret fordi ham og nu angreb Melissa Neugebauer, som mirakuløst landede imellem bøflens horn. Mellemrummet imellem disse passede perfekt til hendes krop, uden hornene sårede hende. Bøflen virrede nu kraftigt med hovedet, angiveligt for at ryste hende af. Det lykkedes dog ikke.

Bøflen løb nu blindt ind i bushen med hende imellem hornene, for så at stoppe for at ryste hende af. Melissa Neugebauer fortæller til The Hunting Report, at da hun landede på jorden, rullede hun sig sammen for at beskytte ansigtet og de vitale legemsdele, da bøflen vadede hen over hende. Men det er ubegribeligt for hende, at den ikke trådte på hende. Straks efter at have rystet hende af sig, flyttede bøflen nu fokus til Lamprecht, hvis skud uheldigvis fejlede, da bøflen var kun fem skridt fra ham. Han strakte nu i stedet for riflen ud mod den i bedste tyrefægterstil for at forlænge afstanden til den. Med hornene tog bøflen nu riflen og slyngede den til den ene side og efterfølgende Lamprecht til den anden side. Men heldigvis for ham besluttede bøflen herefter for at forsvinde fra stedet i stedet for at angribe ham på ny.

Der blev straks rekvireret luftevakuering, og Melissa Neugebauer blev fløjet til hospitalsbehandling i Nairobi i Kenya. Bortset fra en hel del rifler på kroppen fra grene i bushen, da hun blev båret igennem denne mellem tyrens horn og ømhed og blå mærker overalt på hofterne, så var hun mirakuløst ikke kommet noget til. Ironisk nok mødte hun på hospitalet PH Martin Nel, som hun udvekslede bøffelhistorier med. Nel rekreerede stadig oven på en operation efter at være blevet angrebet af en anskudt bøffel en uge forinden.

Redaktør Barbara Crown, The Hunting Report, talte med Melissa Neugebauer kort efter, at hun var vendt hjem til USA. Hun opriste sig lykkelig for at være sluppet så nådigt fra mødet med bøflen. Lamprecht fik syet en flænge på sin ene tommelfinger og blev behandlet for andre kvæstelser. Han meldes i god bedring og vil snart vende tilbage til savannen. Selv om både Melissa Neugebauer og Leon Lamprecht begge slap med mindre kvæstelser, så kunne angrebet ligeså let have været skæbnesvangert for dem. Det får derfor The Hunting Report til at gentage vigtigheden af, at der findes en evakueringsplan, specielt ved jagt i øde, afsides egne i ikke blot Afrika, men overalt på kloden.

Desuden findes det elementært, at jægere der jager world wide, er tilsluttet Global Rescue. Satellittelefon er desuden et must, mener The Hunting Report.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »