Bestanden af vildsvin i den tyske by Bonn skal reduceres betydeligt, da flere i området oplever grisene som truende.  Formanden for Bonn-jægerene peger på, at ulven kan være en del af løsningen

Af Redaktionen

Frischlinge ser utroligt søde ud. Men når de løber efter fodgængere, løbere og mødre med barnevogne, så er de knapt så nuttede. Og hvis soen så pludseligt dukker op på arenaen, fordi hun føler, at ungerne er truede, så bliver det direkte farligt.

I de senere år er bestanden af vildsvin steget mere end nogensinde før. Og det er problemet – også i Stadtwald og Kottenforst.

Det er ikke kun Rhine-Sieg-distriktet, der ønsker at reducere det voksende antal vildsvin. Også byen Bonn opfordrer jægerne til en ekstra indsats.

Det er de meget milde vintre og et overdådigt fodertilbud, der har bidraget til den store bestand af vildsvin, forklarer den øverste jagtmyndighed og embedsdyrlægen. Som i andre områder er bestanden af ​​vildsvin også alt for stor i Bonn. Selv haverne i udkanten af ​​byen samt kirkegårde bliver raseret. De lokale landmænd klager også over massive skader på markerne og de deraf følgende økonomiske tab.

Afrikansk svinepest

Den afrikansk svinepest (ASP), som i øjeblikket raser i Tjekkiet og Polen – ikke så langt fra Tyskland, er også med i myndighedernes overvejelser. Da det er kendt, at ASP spredes hurtigt i store vildsvine-populationer og sygdommen også kan spredes til husdyr, kan dette blive et stort problem.

Formanden for Bonn-jægerne, Lutz Schorn, har i en skrivelse til myndighederne i Bonn i juli skrevet: “Det er en afgørende faktor, at antallet af søer ikke udvikler sig ukontrolleret.” Han tilføjer, at “ulven, som nogle gerne vil have til at vende tilbage til området, også ville kunne tage en hel del frischlinge”.

Ifølge et dekret udstedt af NRW Ministeriet for Miljø, kan også 1-årige grise (Überläufere) uden smågrise, nedlægges i jagttiden.

Byen Bonn tilbyder nu også jægerne at få refusion på trikintesten for vildsvin op til 20 kilo, i håb om, at dette kan motivere jægerne til at skyde flere dyr.

KLi og læs mere om VILDSVIN

Del gerne artiklen hvor du ønsker...