– Ræven efterlod en niche, hvor der pludselig var masser af føde til overs. Det mener Jens Christensen fra Dansk Ornitologisk Forening på Bornholm er forklaringen på ravnens fremmarch på Bornholm …

Af Redaktionen

– Tidligere skød jægerne mange ravne, men holdningen til ravnene er ændret, og sammen med mere føde gør det, at ravnene nu breder sig, konstaterer Jens Christensen fra Dansk Ornitologisk Forening på Bornholm.

Ravnen blev totalfredet i 1960, men det er næppe jagtstoppet alene, der har boostet ravnene.

Jens Christensen mener, at ravnene på Bornholm har været gode til at udnytte, at rævene ikke længere findes på Bornholm. Det anser han som en af de væsentlige forklaringer på, at klippeøen i dag huser omkring 50-100 par ravne.

– Ræven efterlod en niche, hvor der pludselig var masser af føde til overs. Så de overkørte dyr langs vejene, mus og affald blev liggende lige klar til at blive spist af ravnene, siger han til DR.dk

Ravnen er i dag almindelig udbredt over stort set hele landet, selv om den tidligere var tæt på udryddelse. Bl.a. fordi lodsepladserne i Danmark forsvandt.

I følge Wikipedia er ravnen tidligere blevet holdt som jagtfugl på samme måde som falk og høg. Men åbenbart blev ravnens jagtform anset for at være en tand for brutal. I følge den dansksprogede udgave af Wikipedia kan man læse at:

” Det første, den gør, er at hakke øjnene ud på byttet, uanset om det er levende, eller om det er et ådsel; så er det lettere for ravnen at få bugt med dyr, som er større end den selv.”

 

%d bloggers like this: