Den Sydafrikanske måde til forbedring af Maratonløbsrekorder var måske et forsøg værd. Man kunne jo for eksempel starte i Givskud …

Af Ib Nordentoft Andersen (arkiv)

Sportsudøvere har over årene forsøgt at forbedre deres rekorder på mange mere eller mindre opfindsomme måder, lovlige eller ulovlige.

Men i Sydafrika synes man at have fundet en særdeles effektiv måde, der er baseret på et fuldstændig legal, selvproduceret stof; adrenalin.

Løber indenfor hegnet

Man har simpelthen blot flyttet ét af de årlige løb indenfor hegnet i Krüger Parken. Parkens bestand af 1.500 løver, 12.000 elefanter, 5.000 næsehorn og 1.000 Leoparder, for ikke at tale om de 27.000 bøfler, skal nok få løbernes naturlige adrenalinproduktion til at nå uanede højder. Løbet foregår i området ved Skukuza, der især er berømt for at være tilholdssted for rigtig mange løver.

Løbet har fået navnet ”Guts and Glory”, hvilket vel bedst kan oversættes som ”Mod og Ære”, men det er tankevækkende, at udtrykket ”guts” faktisk også betyder “indvolde”!

For at sikre sig, at et rimeligt antal af de startende løbere nu også når frem til mållinjen, har man med mellemrum anbragt bevæbnede Game Rangers, men som mange jægere kan forestille sig, er det svært at ramme en løve i fuld firspring, hvis man først selv har søgt tilflugt i toppen af et Mopanetræ. Ufine rygter påstår endda at vinderen af et tidligere løb faktisk var en af disse Game Rangers!

I sandhedens interesse bør det nok nævnes, at der endnu ikke har været ulykker, selv om man har hørt flere påståede rapporter om en gammel hanløve med et nummerskilt som hagesmæk.

 

%d bloggers like this: