Råvildtbrunsten syntes at starte tidligere og tidligere. I går så jeg under en tur i skoven tydelig tegn på nærtstående parringer …

Af Redaktionen

For nogle år siden var råvildtparringer noget der hørte månedsskiftet juli og august til. I dag starter optakten allerede inden bukkejagten slutter den 15. juli.  

For få år siden kunne en læser berette om parringer på sin nordjyske ejendom ved Nibe allerede d. 17. juli. Det gør den videofilmede beslåning til den måske tidligste dokumenterede herhjemme nogensinde.

Men meget tyder på, at brunsten flyttes stadig længere og længere bagud mod selve jagtsæsonen. I den sidste uge har jeg modtaget flere tilkendegivelser på, at brunsten allerede er i gang. Selv har jeg dog ikke set beviser på brunst-aktivitet de sidste dage. 

Men i går så jeg en ung buk gør tilnærmelse til en rå, som var alt andet end afvisende. I de få minutter, hvor parret eksponerede sig, så jeg ikke en fuldbyrdet parring. Men at fusionen mellem de to var nært forestående, var der næppe tvivl om.

Rundt i ring gik det, mens bukken med snuden i skørtehøjde, drev med råen.   Men andre kan have observeret parringer allerede. I givet fald hører vi meget gerne om det på mailadressen ms@netnatur.dk  

Hvem ved, om vi år vil se de første parringer allerede inden sæsonen slutter den 15. juli? 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »