Buejagt

Bemærk: Nyheder og oversigt over artikler om buejagt, starter efter denne korte introtekst.  

I denne sektion om buejagt kan man finde en lang række artikler om jagt med bue, som er en jagtform, der bliver mere og mere populær i Danmark. Det er især jagten på råvildt og herunder forårsjagt på råbuk, som er populær blandt danske jægere. 
Buejagt er dog også rettet mod fuglevildt so f.eks. gås og fasan og småvildt som hare hare og kanin. 
Mange af de danske buejægere driver dog også riffeljagt, men for at drive jagt med bue i Danmark skal man bestå en buejagtprøve. Jægere, som er i besidder af et buejagttegn, kan nedlægge alle jagtbare danske vildtarter og herunder også kronvildt, dåvildt og sikavildt etc. 
Man skal aflægge prøve med den type bue, som anvender til jagt. Det kan f.eks. være Recurvebue, også kaldet olympisk bue, Compoundbue, Barbue eller Langbue.
Og før man kan aflægge en bueprøve, skal man have bestået jagtprøven. Derudover skal du have gennemført det obligatoriske buejagtkursus. 
En meget stor del af det vildt, der nedlægges med bue, skydes under anstandsjagt, hvor jægerne afventer vildtet. Dette skyldes bl.a. at man skal meget tæt på vildtet før man kan nedlægge det med bue. Et stykke råvildt skydes i reglen ikke på afstande, der overstiger 20 meter. Korrekt vurdering af afstanden til det vildt, der skydes mod, er afgørende. Afstandsmåler er derfor en del af standardudstyret, når man driver jagt med bue.
Selv om buejagt er en unik jagtform, har den flere sammenfald med f.eks. jagt med riffel. Det gælder alt fra biologi og adfærd hos hos det vildt, der jages, til eftersøgning af påskudt og evt. anskudt vildt. 
Netnatur.dk/buejagt skal ses som et magasin i magasinet. Et sted hvor man kan finde alt det, som har relevans for den jæger, som driver jagt med bue og pil. 
UDVALGT artikel om buejagt på kaniner i Danmark:

Nyheder om buejagt

ANNONCE

Nyheder om buejagt

ANNONCE

Råvildt

Store hjortevildt

Dagens foto

ANNONCE

Translate »