I Jagtbogen – Dåhjorten kan læses en beretningen om bukkejagt bag Europas pigtrådsbeklædte jerntæppe for efterhånden mange år siden

Af Netnaturshop.dk

Året var 1984, og det var en helt anden tid. Halvdelen af Europa var stadig under Sovjetunionens dominans. Dette gjaldt også Polen, som lå placeret bag det jerntæppe, som med pigtråd og landminer holdt det kommunistiske Østeuropa adskilt fra det mere kapitalistiske Vesteuropa.

Men selv om Polen var et ret lukket land, var det i begrænset omfang tilladt at besøge det ellers af natur meget gæstfri Polen. Især hvis man var jæger og kom med amerikanske dollars eller anden form for fremmed valuta.

I maj 1984 var jeg vel stadig at betragte som teenager, selv om jeg på papiret havde forladt denne periode to måneder tidligere.

I begyndelsen af firserne var råvildtjagt i almindelighed og bukkejagt i særdeleshed endnu for de få.

Jeg er vokset op i en familie, hvor trækjagt og jagt med stående hund var den altoverskyggende jagtform. I min barndom hang der i sæsonen stort set altid en fasan, en and eller lidt vadefugle på vildtkrogen. Men et stykke råvildt havde min far aldrig hængt på krogen.

Min appetit for jagt var dog stor. Og vel nok også større end min økonomiske fornuft, og selv om jeg egentlig slet ikke havde råd, bestilte jeg en bukkejagt i Polen og året efter til en hjortejagt i Skotland. Vel at mærke for penge, jeg slet ikke havde. Disse og lignende beslutninger kom til at præge min studietid, ja vel hele mit voksenliv. Men det er en helt anden historie.

Den tid, der går godt, kommer ikke skidt tilbage, og herunder følger et udpluk fra en lang beretning, som jeg skrev om i min første jagtrejse og min allerførste bukkejagt, der endte med at blive et eventyr til evigt eje.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen-Dåhjorten 

Jagtbogen – Dåhjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »