De svenske jagttider på råbuk er rykket et stort skridt nærmere en ændring, som kan vende op og ned på ikke mindst rejseaktiviteten for mange danske jægere

Af Redaktionen

Den svenske naturstyrelse har indsendt forslag til nye jagttider og følger regeringen indstillingen, er den svenske bukkejagt, som vi kender den, en saga blot.

Det foreslås, at forårsjagt på råbukke indføres i store dele af landet fra 1. maj til 15. juni bortset fra amterne Norrbotten og Jämtland.

Det kan man læse på bl.a. Jaktnornalen, der henviser til hele indstillingen, som indenfor overskuelig fremtid vil blive vurderet af politikerne. (se tabel herunder) 

Vælger de svenske politikere at følge indstillingen, er der der udsigt til forårsjagt på råbuk i det meste af Sverige. 

I givet fald vil jagten flere steder starte 1. maj og slutte 15. juni. Altså vil den starte 15 dage før den danske bukkejagt, som begynder d. 16. maj. 

Alt tyder dermed på, at svenskerne vil harmonisere jagten på råbuk med de fleste andre lande i Europa, hvor jagt på råbuk er tilladt i forårs- og sommermånederne. 

P.t. er forårsjagt i Sverige kun tilladt ganske få steder. 

 

 

Sverige er for mange danske jægere en slags hjemland og ikke mindst den svenske sensommerjagt på råbukke er populær. Nu tyder det på, at danske jægere også kan rejse til Sverige på bukkejagt i maj måned.

I Danmark vil det nye forslag til råbukkens jagttid i Sverige givetvis blive mødt med blandede følelser. Svensk sensommerjagt er meget populær og opfattet af mange jægere som særlig stemningsmættet. 

På denne ene side vil den nye jagttid blive opfattet positivt, da det dermed også bliver muligt, at jagte de i almindelig meget stærke svenske bukke fra 1. maj. Tilmed 14 dage før den danske bukkejagt begynder, hvilket betyder, at jægerne ikke skal vælge mellem sæsonstart i enten Sverige eller Danmark. De kan nå begge dele. 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »