Modstand mod den nye svenske jagttid på råbukke tager til i styrke blandt dele af det politiske system, som mener jagten i sin nuværende form ikke er langtidsholdbar

Af Redaktionen

Den nye svenske jagttid på råbukke, der minder om den danske forårsjagt, står atter for skud.

Forårsjagten har nemlig givet anledning til kritik blandt svenske jægere, der mener, at den nye jagttid vil skubbe til en afskydning, der allerede ses omtalt som skæv. Også i Sverige er afskydningen rettet mere mod handyr end mod ungdyr og hundyr.

LÆS også:

SVERIGE INDFØRER FORÅRSJAGT PÅ RÅBUK

Det er navnligt i det sydlige Sverige, hvor bukkejagten er mest koncentreret, at modstanden mod forårsjagten virker stærkest og det er der måske en helt naturlig forklaring på.

– Sydsverige står for omkring 65 procent af al råvildtafskydning, og allerede i dag skydes der for mange bukke til, at det kan rangeres som langsigtet forvaltning.

Det skriver Tomas Kronståhl i en pressemeddelelse. Tomas Kronståhl er folketingsmedlem og har allerede været engageret i spørgsmålet om forårs-bukkejagt i den tidligere regerings tid, hvor han udtalte, at han mener, at denne jagtform ikke skal udføres i det sydlige Sverige.

– En forlænget jagttid på bukke forværrer en i forvejen skæv fordeling i afskydningen. Det medfører igen en markant dårligere forvaltning med en mindreråvildtbestand til følge, lyder det i den kritiske meddelelse fra Kronståhl, der langer ud efter den tidligere Socialdemokratisk ledet regerings beslutning.

Tidligere måtte råbukke kun jages i perioden efter brunsten i det meste af Sverige, men ny lov supplerer nu den generelle jagtsæson med forårsjagt over hele Sverige. 

 

– Det er en uheldig beslutning, som ikke mindst aktive jægere og jagtorganisationerne i Sydsverige ikke bakker op om, lyder det fra Tomas Kronståhl i håb om, at den nye regering i Sverige vil være mere lydhør overfor argumentet end den foregående.

LÆSERBREV OM NYE SVENSKE JAGTTIDER PÅ RÅVILDT

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »