Bulgarien vil bygge vildsvinehegn mod grænsen til Rumænien, hvor en svineavler i juli måned måtte nødslagte 44.000 svin, der var ramt af afrikansk svinepest

Af Redaktionen

Det er ikke kun Danmark, der forsøger at hegne sig mod afrikansk svinepest. Nu vil også Bulgarien etablere et hegn langs grænsen til Rumænien, som er ramt af den frygtede sygdom, der kan ramme landets svinekødsindustri.

Det oplyste Bulgariens minister for landbrug Roumen Porozhanov i følge Novinite.com tirsdag d. 24. juli 2018.

Afrikansk svinepest breder sig

Årsagen til Bulgariens beslutning er, at den smitsomme sygdom breder sig i Østeuropa, hvor man udover Ungarn også har konstateret afrikansk svinepest i Polen, Tjekkiet, Rumænien, Estland, Letland og Litauen.

KLIK og se artikeloversigt om emnet AFRIKANSK SVINEPEST

Beslutningen om at opføre et hegn langs grænsen til smitteramte Rumænien skal også ses i lyset af, at en smågriseavler i juli måned måtte nødslagte over 44.000 svin, som var ramt af den frygtede sygdom, der i reglen medfører døden for de smittede dyr dør indenfor 1 til 2 dage.

I lighed med Danmark er Bulgarien endnu fri for afrikansk svinepest, som bl.a. kan sprede sig til besætninger med tamsvin, hvis disse kommer i kontakt med et smittet vildsvin.

Der er dog andre smittekilder end vildsvin og både transport med smittede tamsvin og kød fra disse samt henkast af fødevarer inficeret med afrikansk svinepest kan føre smitten over store afstande på kort tid.

KLIK og læs mere om VILDSVIN

Der er endnu ikke påvist afrikansk svinepest i Bulgarien, men hvis landet rammes kan det i følge estimater fører til milliardtab.

Det oplyses, at det planlagte hegn bliver cirka 133 km lang og vil bestå af et firetrådet pigtrådshegn.


FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK
Gå ind på Netnatur’s facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...