Høje doser af vitamin C har vist gode resultatet i behandling af kræft, men investeringslysten i metoden er behersket, da man ikke kan patentere C-vitaminer 

Af Redaktionen d. 26. juni 2017

“C-vitamin smadrer kræftceller og har blot banale bivirkninger”

Det er overskriften på en længere artikel i Illustreret Videnskab, som ser nærmere på behandling af kræft ved hjælp af høje doser af vitamin C

Når C-vitaminer tilføres en kræftramt person i form af indsprøjtning vil kræftcellerne ofte svækkes og dø. Bivirkningerne skulle være til at overse i form af tør mund og hyppige toiletbesøg.

Vitamin-C metode kendt i årtier

Behandlingsmetoden har ifølge Illustreret Videnskab været kendt siden 1970’erne, hvor især nu afdøde dobbelte nobelprisvinder Linus Pauling har promoveret metoden, der dog aldrig rigtig er slået igennem, da den etablerede fagkundskab ikke “har meget fidus til metoden”

Om metoden nogensinde får mulighed for at stå sin prøve i det etablerede system afhænger af økonomiske midler.

Den lille gruppe kræftforskere, som arbejder med vitamin-c metoden, har næppe midler til gennemføre de meget bekostelige undersøgelser, som skal overbevise det etablere system. Derfor er deres arbejde afhængig af eksterne midler fra fonde og velhavende private personer etc.

C-vitaminer kan dog ikke patenteres og derfor har det været vanskeligt at tiltrække de ressourcer, der skal til for bl.a. at dokumentere langtidseffekten af metoden.

C-vitamin metoden påvirker ikke normale celler

I udlandet og i private danske klinikker tilbydes der dog behandling af kræft ved hjælp af store mængder C-vitanin og en ny amerikansk undersøgelse, som samler op på flere ås studier i behandling med C-vitamin, har tilsyneladende gjort indtryk i Danmark.

Illustreret Videnskab citerer således Anja Olsen fra Kræftens Bekæmpelse:

»Det er et flot og grundigt studie – uden tvivl en opsamling på flere års arbejde – hvor de dykker ned i hvordan ascorbat (C-vitamin, red.) påvirker kræftceller i forhold til raske celler. Det er bestemt min vurdering, at studiet bringer vores viden længere«

Anja Olsen har skrevet Kræftens Bekæmpelses information om bekæmpelse af kræft ved hjælp af Vitamin C, men desværre virker artikel-linket ikke. På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan man dog finde følgende skrevet af Anja Olsen m.f.

Kræftens Bekæmpelse

Den meget simple forklaring på de positive resultater med bekæmpelse af kræft ved hjælp af C-vitatminer skulle være, at kræftceller reagerer anderledes på vitaminet end almindelige celler.

Mens mange kender C-vitamin som en antioxidant, virker det i kræftcellerne stik modsat som en prooxidant, skriver Illustreret Vidneskab, som også bringer nedenstående korte fremstilling af metoden og hvordan den kan anvendes:

Højdosis C-vitamin kan udnytte kræftcellers indbyggede svaghed til at slå kræftcellerne ihjel.

Standard stråle- og kemobehandling styrkes tilsyneladende, og fundet åbner for at se nærmere på C-vitamin som angrebsvinkel på kræft.

Sammen med standardbehandling tolereres C-vitamin i doser, der er 800-1.000 gange højere end anbefalet daglig dosis. 

KLIK og se også: Cancer: En anden vej

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »