Enestående fiskeri ved Sønder Strømfjords (Kangerlussuaq) er omdrejningspunktet i Jagtbog fra Michael Sands Forlag

Af Netnaturshop.dk 

Catch and eat i Grønland

– Vi ses om tre dage, sagde vi og sprang fra jollen og ned i Sønder Strømfjords (Kangerlussuaq) kolde fjordvand, der få meter fra stranden gik os til knæene. Det var lavvandet, og turbåden kunne ikke sejle os tørskoet hele vejen til bredden.

– Vi skal ikke gå så langt. Næppe ret meget mere end en time, forklarede min guide Thomas Olsen, mens jeg justerede rygsækken og greb etuiet med min flue- og spinnestang.

Planen var at slå lejr ved et hesteskolignende sving på floden, der var kendt for at bremse de vandrende fjeldørreder under deres vej mod gydepladserne.

Her skulle fiskeriet være særlig intenst, og gik alt efter planen, burde det være muligt at nå lidt fiskeri, inden det blev mørkt.

Sådan indledes reportage i Michael Sands Jagtårbog 2011, hvor man kan læse om det eventyrlige Grønland, der bl.a. byder på ørredfiskeri i verdensklasse.

Bogen indeholder artikler om:
Sneppejagt i Wales. Trykjagt i Danmark. Vandbøffeljagt i Australien. Vildsvinejagt i Tyrkiet. Reguleringsjagt i England på råvildt, dåvildt og muntjacks. Vinterduer i Vendsyssel. Vildfår i New Zealand. Sommerstenbuk i Spanien. Barramundi i Australien. Golden Dorado i Sydamerika. Møde med en hvid bøffel i Tanzania. Tahr i New Zealand. Halsbåndssvin i Texas. Moskusjagt på Grønland. Skalleslugere i Gudenåen. Vildsvinejagt i Australien. Fjeldørred på Grønland. Edderfuglejagt på Læsø.. Bøffeljagt i Argentina. Vildsvinejagt til hest i New Zealand. Jagt efter Ibex i Tyrkiet.

Jagtbogen kan bestilles hos Netnaturshop.dk

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »