Spændende opskrift fra kogebog kun om råvildt viser, hvordan man kan anvendte kød fra nakke, bov eller kølle

KLIK og læs mere om MAD

Opskrift fra kogebogen: Det er vildt – råvildt (KLIK eller se link nederst i artikel)

CHUMPS AF DYREKLUMPER I GLACE

Polenta er oprindeligt et italiensk, men går nu, som et perfekt match, med råvildt

4 PERSONER

1 kg reelle stykker kød fra nakke, bov eller kølle

½ l rødvin

½ l kraftig vildt fond

½ selleri

1 fed hvidløg

2 gulerødder

2 løg

80 g mørk chokolade

300 g polentagryn

Christian Ramsgaard og Erik Schwærter har forfattet en kogebog, hvor alle retter tager udgangspunkt i kød fra råvildt. Forordet er skrevet af tidligere miljøminister Esben Lunde. KLIK og bestil bogen i Netnaturshop.dk

Kødet skæres i klodser på 5×5 cm, vendes i mel og brunes af i en gryde i halv  smør og halv olie. Urterne i lidt grove stykker vendes med.

Vin tilsættes og koges godt igennem, herefter tilsættes fonden. Lad det simre i 1 ½ time. Tag herefter halvdelen af væsken fra, og tilsæt chokoladen i gryden. Gem væsten, for den skal bruges senere.

Bland polentaen med den gemte væske, bages godt af og smages til.

Følg evt. vejledningen på posen.

Gryden med kød sigtes, og saucen koges ind til den klistrer og bliver til en glace. Kødet vendes i og varmes igennem. Server kødklodserne, glacen og grøntsagerne på den varme cremede polenta.

Lækkert med et nybagt brækbrød til og lidt hakket persille på toppen.

ANNONCE:

Det’ helt vildt – rådyr,

er en kogebog, hvor alle opskrifter tager udgangspunkt i råvildt

Før kr. 298,-

Nu k.r 220,-

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...