Spændende opskrift fra kogebog kun om råvildt viser, hvordan man kan anvendte kød fra nakke, bov eller kølle

KLIK og læs mere om MAD

Opskrift fra kogebogen: Det er vildt – råvildt-

CHUMPS AF DYREKLUMPER I GLACE

Polenta er oprindeligt italiensk, men går nu, som et perfekt match, med dansk råvildt

TIL 4 PERSONER SKAL DU BRUGE

1 kg reelle stykker kød fra nakke, bov eller kølle

½ l rødvin

½ l kraftig vildt fond

½ selleri

1 fed hvidløg

2 gulerødder

2 løg

80 g mørk chokolade

300 g polentagryn

Christian Ramsgaard og Erik Schwærter har forfattet en kogebog, hvor alle retter tager udgangspunkt i kød fra råvildt. Forordet er skrevet af tidligere miljøminister Esben Lunde.

SÅDAN GØR DU

Kødet skæres i klodser på 5×5 cm, vendes i mel og brunes af i en gryde i halv  smør og halv olie. Urterne i lidt grove stykker vendes med.

Vin tilsættes og koges godt igennem, herefter tilsættes fonden. Lad det simre i 1 ½ time.

Tag herefter halvdelen af væsken fra, og tilsæt chokoladen i gryden. Gem væsken, for den skal bruges senere.

Bland polentaen med den gemte væske, bages godt af og smages til.

Følg eventuelt vejledningen på posen.

Gryden med kød sigtes, og saucen koges ind til den klistrer og bliver til en glace.

Kødet vendes i og varmes igennem.

Server kødklodserne, glacen og grøntsagerne på den varme cremede polenta.

Lækkert med et nybagt brækbrød til og et drys hakket persille på toppen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »