Forberedelserne til den kommende jagtsæson er i fuld gang, men i kølvandet på corona-krisen rejser britisk jagtindustri spørgsmålet ” Bliver der nogen næste sæson?”

Af Redaktionen

Forberedelserne til den kommende jagtsæson er i fuld gang, men i kølvandet på corona-krisen rejser britisk jagtmedie spørgsmålet: “Bliver der nogen næste sæson?”

Og i givet fald: Hvordan skal den håndters, hvis man f.eks. udsætter fasan og agerhøns til jagt? 

Skal alt sættes på et brædt og skal brancen håbe på, at sæsonen trods mange udfordringer alligevel bliver tæt på normal, lyder spørgsmålet. 

For de britiske jægere er usikkerheden ekstra stor. Ikke alene er der spørgsmålet om corona-krisen og dens konsekvenser. Der er også opstået usikkerhed omkring de mange tilrejsende, som hvert år gæster England,  Skotland og Irland. Vil de stadig rejse eller springer de en sæson over?  

Risiko for underskud

I følge Shootoing.uk frygter flere derfor, at investeringen i udsætning af fugle og ikke mindst pasningen af disse i værste fald kan medføre et underskud, hvis ikke der er nok jægere, som har lyst og mulighed for at booke jagterne. 

Sker det, vil det ramme de britiske landdistriktes økonomi hård, vurderes det, da titusinde har deres indkomst eller en meget væsentlig del af denne fra salg af dagjagter til britiske og internationale jægere.

Desuden er der i brancen slået tvivl om købekraften hos de traditionelle jægere, da der trods alt er tale om et luksuskøb. Vi jægerne overhovedet booke jagterne, hvis den øknomiske krise bider sig fast, lyder spørgsmålet rejst af Shooting.uk

Det er dog langt fra alle, der deler de påpegede bekymringer. 

Chris Horne fra bookingwebstedet Guns on Pegs er sikker på, der bliver en jagtsæson. Kun hvis den britiske lockdown varer mere end 9 måneder, kan det blive et problem, men det scenarie anser han ikke for realistisk. 

I brancen opfordres der til, at terrænerne opkræver 50% i depositum ved bookning af jagterne. I værste fald kan det dække en del af udgifterne, hvis corona-krisen alligevel trækker ud. 

Underskud på flere fronter

For at føje spot til skade er den britiske jagt- og vildtopdrætter-industri også ramt på den del af økonomien, der kommer fra salg af vildtkød til restauranterne.

James Chiavarini, indehaver af Londons restaurant Il Portico, har dog valgt at reagere postivt på denne situation. Og da vildtkød regnes som sundt kød, har han inddraget det i et immunitetsprogram for lokalsamfundet.

– Jeg spurgte min familie i Italien, hvad jeg kunne gøre for at hjælpe folk, lyder det fra James Chiavarini.

– Deres råd var at forhindre, at sundhedssystemet bliver overbelastet, så jeg har samarbejdet med en ernæringsekspert for at hjælpe med at holde folks immunforsvar i topform. Derfor køber vi produkter, der er ferske fra markedet hver morgen og leverer det til kostpris direkte til især særligt udsatte.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 176)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »