Vi skal passe på vores immunforsvar, da det kan spille en afgørende rolle, når vi f.eks. bliver smittet med Covid-19. Det understreger speciallæge Claus Hancke i et video-interview med DK.DoxTV 

Af Redaktionen

Hvis du skal gi et råd – bare et – hvad vi du da anbefale … 

Sådan lyder det indledende spørgsmål fra journalist Jesper Larsen fra DK.doxTV, som d.19 december interviewede speciallæge i almen medicin Claus Hancke.

Journalistens spørgsmål relaterer sig til program-emnet, som er vaccine og immunforsvar.

Den danske speciallæge går med på præmissen om ” kun et enkelt råd” og peger på antagelse af D-vitamin, som han finder er helt afgørende for et velfungerende immunforsvar.

Men først henviser lægen dog til hjemmesiden Vitalrådet, hvor man kan læse flere og mere uddybendede artikler om den danske læges viden om bl.a. Covid-19 og immunforsvar …

Claus Hancke begrunder sit korte svar med, at der er masser af solid videnskabelig dokumentation, der viser, at et velfungerende immunforsvar er vital for vores evne til at beskytte os mod f.eks. influenza, forkølelse og Covid-19. 

Derfor er det helt afgørende, ikke mindst når man er udsat for Covid 19, at man sikre sig, at ens immunforvar i det mindste ikke er svækket.

Desværre er der nemlig masser af danskere, der mangler D-vitamin, påpeger lægen, der også understeeger, at C-vitamin, magnesium, selen og zink etc. er vigtige for et velfungerende forsvar mod infektioner.  

Den danske læger irriterer sig derfor i ”betydelig grad” over, at man ikke har mere fokus på det velfungerende immunforsvar i forhold til Covid-19.

I følge Claus Hancke er det ikke “særlig sexet” som læge at tale om vitaminer og mineraler og det betyder – ifølge lægen, – at mange danskere er efterladt i uvidenhed om vigtigheden i passe og pleje sit immunforsvar – f.eks. ved at sikre sig, at man ikke er i undeskud på vigtige vitaminer og mineraler.
Foto-uddrag fra video af DR.dox.tv

Allerede før Covid-19 bredte sig over det meste af kloden, vidste vi, at vi har såkaldte influenza-sæsoner. I følge Claus Hancke kunne man også kalde disse perioder for ” d-vitaminmangel- sæsoner” 

Influenza har nemlig kronede dage, når solen på vores breddegrader står lavt og vi kan mangle D-vitamin. I de solsvage måneder er mange danskere ganske enkelt i underskud af det vigtige vitamin, påpeger speciallægen.

Skulle der være skeptikere, der ikke vil overgive sig til lægens syn på sammenhæng mellem vitaminer, mineraler og et velfungerende immunforsvar, er der dog alt at vinde og intet at tabe. I værste fald bliver man bare sundere.

Det konkluderer journalisten Jesper Larsen, som sidst i interviewet rejser spørgsmål om Claus Hanckes syn på godkendelses-proceduren af den nye Covid-19 vaccine.

Den danske læge ser dog ikke nogen grund til, at man skal være nervøs ved dan danske procedure, som han finder grundig.

Han understreger, at man i den forbindelse skal være glad for at bo i Danmark. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »