Efter jagtsæsonen reduceres fodring af vildt i Södermanland, og det betyder, at dåvildt søger mod landbrugets afgrøder, som nu har tilladelse til at skyde dyrene om natten ved hjælp af kunstigt lys

Af Redaktionen

Dåvildt jages nu også om natten i svensk landbrugsområde, hvor bestanden er opgjort til 200-400 dyr pr. 1.000 ha

Det er alt for mange dådyr, hævder flere landbrugsejere i Södermanland i det østlige Sverige, som oplever, at deres marker hjemsøges af store mængder dåvildt – navnlig efter mørkets frembrud.

KLIK og læs meget mere om dåvildt

Dyrene har vist sig meget umulige at skræmme bort og det har betydet, at myndighederne har givet tilladelse til natjagt. Og til brug af kunstigt lys i forbindelse med reguleringerne.

I alt er der givet tre tilladelser til at jage dåvildt om natten i Nyköpings kommun – cirka 40 kilometer fra Stockholms centrum – og en fjerde skulle være under behandling.

Dåvildt jages nu om natten

Dåvildt jages nu om natten i område syd for Stockholm, som oplever at de store mængder dåvildt vender sig mod landbrugets afgrøder, når jagtsæsonen hører op og flere distrikter ifølge Svensk Jakt lukker ned for fodring af dåvildt og vildsvin etc.

Problemet med de mange dådyr opstår ifølge Svensk Jakt, når jagtsæsonen ophører. Så stopper flere jagtdistrikter deres vildtfodringer.

Det betyder, at ikke alene dåvildt, men også vildsvin søger nye græsgange og vender opmærksomheden mod landbrugets afgrøder.

KLIK og læs meget mere om vildsvin 

– Det er ikke kun det foder, som de store mængder dåvildt indtager. Det er lige så meget de afgrøder, som de træder ned under fødesøgningen, der er problemet, fortæller en berørt landmand til Svensk Jakt.

De udstedte reguleringstilladelser skulle gerne føre til en reducering af bestanden og Amtsstyrelsen i Södermanland har ydet regulerings- aller beskyttelsesjagt på i alt 80 dyr fordelt på kalve, dåer og spidshjorte. Dog må der kun nedlægges et dyr i forbindelse med hver jagtsituation.

KLIK og læs om dansk jæger og landmand, som ser på fodring af kronvildt

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »