Den er blevet kaldt “det oversete trofæ” Men spørgsmålet er om ikke ræven også kan bære titlen Danmarks smukkeste trofæ

Af Netnatur.dk

Man behøver ikke rejser verden rundt for at samle sig flotte trofæer. Ej heller behøver man at leje sig ind på bekosteligt jagt med kronvildt, dåvildt eller bukke i medaljeklassen.

Som ofte er jægerlivets bedste oplevelser næsten gratis og se nu blot på ræven på billedet her! I udtryk, charme og lækker pels matcher den både bjørn, puma og los.

Ære og værdighed

Ræve i tusindvis falder hvert år under efterårets jagter. Desværre er det ikke alle, som kommer til ære og værdighed, som skind, kranie eller udstopning.

Ræven er nemlig det oversete trofæ og her på siden kan du læse en artikel af Jakob Boni, som han kalder:

Ræven: Det glemte trofæ

Artiklen sætter fokus på alle de måder, som en nedlagt ræv kan æres og mindes på.

I forbindelse med et fotoprojekt hos Nordjysk Trofæmontering blev Bonis artikel atter aktualiseret. Det skete, da der blandt udstopninger af alverdens udenlandske arter også gemte sig en dansk ræv.

Og da fotolamperne faldt på den smukke vinterræv – foreviget af konservatoreren med et eftertænksom og opmærksomt udtryk – stod artiklens budskab atter klart:

Ræven er virkelig Danmarks glemte trofæ.

Men måske er ræven ikke kun det glemte trofæ. Den kan også meget vel være det smukkeste trofæ selv om alt naturligvis afhænger af øjnene, der ser … og ikke mindst konservatorens sans for den smukke vildtarts anatomi og udtryk …

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »