Dansk Breton Klub inviterer nyjægere til et uofficielt DM i Par-Hubertus, hvor de kan få lejlighed til at skyde fugle for stående hunde.

Hubertusjagter med stående hund nyder stigende popularitet i Danmark. Der er ikke tale om deltagelse af heste, men handler om at en jæger med sin stående hund deltager i en markprøve hvor hundefører og hund i fællesskab skal bringe fugl for bøssen. Fuglene nedlægges af hundeføreren selv og både hund og jæger bedømmes. Hele ekvipagen, som det kaldes.

Dansk Breton Klub er gået et skridt videre og inviterer nu nyjægere til et uofficielt DM i Par-Hubertus, hvor nyjægeren får lejlighed til at fælde fugl sammen med en erfaren hundefører og en velfungerende stående hund. Der er mulighed for deltagelse af 12 jægere. Hver nyjæger får tildelt en hund og fører. Samtlige deltagende hunde – primært bretons – har bestået en anerkendt apporteringsprøve og er markprøvepræmieret.

Jagten afholdes onsdag den 19. oktober 2011 på Falster i store roemarker og andet tiltalende terræn.

Jagten afvikles ved at nyjægeren, en hund og hundens fører afsøger et anvist terræn. Hvert hold må fælde op til 4 fasaner. Nyjægeren er primær skytte, og hundeføreren deltager som reserveskytte. Prøven afvikles med udgangspunkt i Bretonklubbens regler for Hubertus, som kan findes på klubbens hjemmeside www.breton.dk. Der gives point og kritik af dagens præstationer, og der er præmier til de 3 bedste ekvipager.

“Nyjæger” defineres som en person, som har erhvervet jagttegn inden for de sidste 4 år. Såfremt tilmeldingen overstiger 12 jægere, vil yngre jægere have førsteret. Prisen for deltagelse er kr. 600. Beløbet er inkl. morgenmad, frokost og naturligvis mulighed for at nedlægge en lille håndfuld fasaner.

Dansk Breton Klub har sammen med positive lodsejere indgået et samarbejde om udsætning af agerhøns og især fasaner i det pågældende område, og klubben venter sig meget af dette arrangement. Prøven afvikles i øvrigt med samme status som efterårets skydeprøver for stående jagthunde.

Henvendelse kan ske til Bretonklubbens formand Søren Stenhøj, Gribskovvej 19, 3400 Hillerød på telefon 20257430 eller e-mail: ssj@gribskovens.dk

%d bloggers like this: